Politie Haaglanden

Persberichten 25 juli

Haaglanden, 25-07-2008

Alcoholcontroles rond Milan-festival
Den Haag De politie zal komend weekend extra alcoholcontroles houden rondom het terrein van het Milan-festival in het Zuiderpark. Het Milan festival is het grootste Hindustaanse openluchtfestival van Europa. De afgelopen jaren trok het evenement steeds zon 80.000 bezoekers.

Bromfietser raakt rijbewijs kwijt
Den Haag Een 39-jarige bromfietser reed donderdag 24 juli door rood licht op de Fahrenheitstraat in Den Haag. De politie hield hem staande en verzocht hem te blazen. De man blies 770 ugl en raakte daardoor zijn rijbewijs kwijt en kreeg een proces-verbaal. De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl.(=0,5 promille) Voor beginnend bestuurders (minder dan vier jaar in het bezit van een rijbewijs) geldt strengere wetgeving. Voor hen ligt de grens op 88 ugl. (=0,2 promille).

Clochard bedreigt agenten
Den Haag Op het Centraal Station in Den Haag is in de nacht van vrijdag 25 juli een Franse zwerver aangehouden. De man hing rond op het station. Toen de agenten hem naderden begon de man te dreigen met een ijzeren staaf. Na een korte achtervolging en schermutseling waarbij de agenten genoodzaakt waren pepperspray te gebruiken, kon de man in de boeien worden geslagen.

Liever begonias dan hennepplanten
Den Haag In de Plevierstraat deden surveillerende agenten op donderdagmiddag 24 juli een opmerkelijke ontdekking. Hennepplanten in de bloembakken voor het huis van een 73-jarige bewoner begonnen de begonias te overwinnen. De agenten spraken de oude baas hierop aan. Deze verklaarde dat de jeugd in de buurt deze planten had gepoot. Hij zou de daders vragen de planten te verwijderen of hij zou het zelf doen. Zijn eigen begonias vond hij toch mooier.

Niet geblazen, rijbewijs ingevorderd
Den Haag - Aan de R.J. Schimmelpennincklaan in Den Haag is een man in beschonken toestand mee genomen naar het politiebureau. Hij stapte net uit zijn auto. Agenten hadden hem zien rijden en vermoedden dat hij gedronken had. Op het bureau aangekomen weigerde hij nogmaals een alcoholtest te doen. Zijn rijbewijs is daarom ingevorderd.

Betrapt na aanrijding
Den Haag Een 25-jarige Hagenaar reed weg na het veroorzaken van een ongeval met materiële schade in de omgeving van de Nieuwe Parklaan. Surveillerende agenten betrapten hem op heterdaad. Na een korte achtervolging konden ze hem aanhouden. Tegen de man is proces verbaal opgemaakt.

Fietsendieven lopen tegen de lamp
Den Haag Dat het niet zo slim is om het frame van een gestolen fiets (zonder wielen) op je rug te vervoeren ontdekte een 24-jarige Hagenaar op 24 juli om 15.00 uur op de Alberding Thijmstraat. De fiets waarop de verdachte fietste, bleek echter niet gestolen. De man is aangehouden. Een uurtje eerder liep een 46-jarige Hagenaar op de Wenckebachstraat tegen de lamp. Hij liep rond met een fiets zonder slot en het rijwiel bleek dan ook gestolen te zijn. Op de Beresteinlaan fietste op 25 juli om 4.00 uur ook een man op een fiets zonder slot. Deze 35-jarige man uit Kameroen is ook aangehouden toen bleek dat de fiets niet van hem was.
De eigenaren van de gestolen fietsen krijgen hun fiets zo snel mogelijk terug.

Koper uit kelderboxen gestolen
Den Haag De bewoners van een flat aan de Erasmusweg wachtte op 24 juli omstreeks 15.00 uur een onaangename verrassing; inbrekers hadden uit de kelderboxen een aantal koperen waterleidingbuizen en watermeters gesloopt, waardoor er water was gaan lekken. Eén van de verdachten, een 44-jarige Hagenaar, werd door agenten op de Wildenborgstraat betrapt met allemaal koperen buizen in zijn hand en een etui met gereedschap. Hij is aangehouden.

Verdrietige koe
Den Haag - Bewoners rond het Teniersplantsoen, konden donderdagavond 25 juli niet slapen door een verdrietige koe die buiten stond te loeien. Om 22.00 uur kreeg de politie een melding van geluidsoverlast. De beheerder van de kinderboerderij, die nadat hij van de situatie op de hoogte was gebracht gelijk naar het Teniersplantsoen kwam, vertelde dat de koe wellicht een eerder deze week overleden koe mist. De koe is binnengezet en krijgt extra aandacht.

Vakantiestress..
Den Haag - Een 23-jarige man uit Den Haag, haalde zichzelf donderdag 24 juli om 14.15 uur extra vakantiestress op de hals. Op de Rijswijkseweg haalde hij met hoge snelheid en hard toeterend een politieauto in. Na staandehouding, verklaarde hij te hard te rijden, omdat hij stress had over zijn vakantievoorbereidingen en omdat hij vond dat de politieauto veel te langzaam had gereden. Hij bleek geen rijbewijs te hebben en kreeg daarvoor, niet voor de eerste keer, een boete van 220,-. Omdat er nog een andere boete openstond, adviseerden de politieagenten hem deze nog voor zijn vakantie te voldoen.

Ruzie wordt aanhouding
Den Haag - De nacht van donderdag 24 op vrijdag 25 juli verliep onrustig in de Van Speijkstraat. Na een ruzie met zijn ex-vriendin en een aantal vrienden van haar, was een Rijswijker (25) te dronken om zelf in zijn auto naar huis te rijden. Hij weigerde de lift die politieagenten hem aanboden en stond erop in zijn auto te overnachten. Tot drie keer toe stond de man opnieuw voor de deur van zijn ex-vriendin. De laatste keer had hij zijn auto voor haar voordeur geparkeerd. Hij is meegenomen naar het politiebureau. Hij gedroeg zich zeer recalcitrant, waardoor hij een aantal verwondingen opliep. Tegen de man wordt proces verbaal opgemaakt.

Sportlaan even racebaan
Den Haag/Loosduinen Agenten zagen op 24 juli om 21.30 uur een motorfiets met hoge snelheid over de Machiel Vrijenhoeklaan scheuren en zetten meteen de achtervolging in. Op de Sportlaan liep de snelheid op tot wel 140 kilometer per uur. Toen de 33-jarige Haagse bestuurder van de motorfiets ter hoogte van de Segbroeklaan werd aangehouden moest hij dan ook meteen zijn rijbewijs inleveren.

Dronken over de middenberm
Den Haag/Loosduinen Een auto die op 25 juli om 2.45 uur met hoge snelheid en slippend vanaf de Escamplaan de Margaretha van Hennebergweg insloeg trok de aandacht van surveillerende politieagenten. De wagen, met daarin twee een 40-jarige Vlaardinger en een 43 jarige Hagenaar, stuiterde over de middenberm en ging er vandoor met 110 kilometer per uur. Op de A. Petersweg werd de jongste van de twee aangehouden. Deze blies 655 ug/l. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille). Het rijbewijs van de man is ingevorderd

Snelheidscontroles
Leidschendam/Voorburg De politie hield donderdag 24 juli tussen 09.30 en 15.00 uur op drie locaties snelheidscontroles. Op de Stompwijkseweg, Wilsveen en Laan van Nieuw Oosteinde reden in totaal 10 bestuurders te snel. Zij zullen een boete ontvangen.

Slok teveel
Wassenaar Surveillerende agenten controleerden vrijdag 25 juli om
01.00 uur een 22-jarige automobiliste uit Den Haag. Bij het aanspreken roken de agenten een alcohollucht, waarop de Haagse een blaastest moest afleggen. Ze blies 340 ugl, wat inhield dat ze een tijdelijk rijverbod en een proces-verbaal kreeg. Een 22-jarige beginnend bestuurder uit Leiden had ook te veel gedronken om te mogen rijden. Agenten lieten hem om 02.00 uur blazen op de N44, met 160 ugl als resultaat. De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl.(=0,5 promille) Voor beginnend bestuurders (minder dan vier jaar in het bezit van een rijbewijs) geldt strengere wetgeving. Voor hen ligt de grens op 88 ugl. (=0,2 promille).

Vermist en weer gevonden
Wassenaar Een bezorgde moeder meldde donderdag 24 juli om 12.00 uur aan de agenten op het strand bij de Wassenaarseslag, dat zij haar 5-jarige dochtertje kwijt was. De agenten zetten samen met enkele andere aanwezige strandgangers een zoekactie op touw, en om 12.30 uur was het meisje weer terecht.

Fietser rijdt door na ongeval
Rijswijk Een 65-jarige fietsster uit Leidschendam liep donderdag 24 juli om 19.05 uur hoofdletsel op bij een aanrijding met een andere fietser op de Laan van Vredenoord. De fietser met wie zij in botsing kwam, was in gezelschap van twee andere fietsers en het groepje fietste na het ongeval weg in de richting van de Haagweg. Het waren drie jongens van ongeveer 15/16 jaar). De politie stelt een onderzoek in naar hun identiteit. Bent u getuige geweest van dit ongeval of heeft u informatie die de politie kan helpen? Neemt u dan contact op met politiebureau Rijswijk via 0900-8844. Anoniem kunt u bellen met 0800-7000.

Bedreiging met mes
Rijswijk Een 25-jarige vrouw uit Rijswijk deed donderdag 24 juli om 16.10 uur aangifte van bedreiging met een mes. De verdachte, een 28-jarige Rijswijker werd korte tijd later aangehouden op het Kleinpolderplein (A13). Hij deed afstand van het mes en wordt vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris.


2.012 Autos langs snelheidscontrole
Westland 251 Bestuurders kregen donderdag 24 juli een boete wegens te hard rijden. Zij maakten deel uit van de 2.012 bestuurders die langs een snelheidscontrole van Politie Haaglanden reden. Op de Nieuweweg in Poeldijk lag de hoogst gemeten snelheid op 78 km/u, waar 50km/u de maximum snelheid is. Op de Koningin Julianaweg in s-Gravenzande lag de hoogst gemeten snelheid zelfs op 83 km/u, waar 50 km/u het maximum is.

Alcoholcontrole
Naakdwijk Politieagenten namen donderdag 24 juli tussen 23.30 uur en vrijdag 25 juli 00.30 uur 50 alcoholtesten af op de Galgeweg. Een 21-jarige beginnend bestuurder uit Zoetermeer had teveel gedronken om te mogen rijden. Hij blies 160 ugl en kreeg een proces-verbaal. Rond 02.00 uur kreeg de controle een vervolg op de Poeldijkseweg in Poeldijk. Hier bliezen ongeveer 20 bestuurders, geen van hen had teveel gedronken. Een 28-jarige automobilist uit Honselersdijk viel eerder die avond om 21.00 uur op de het Van Tijnplein in Naaldwijk op door zijn iets té vlotte rijstijl. Al verklaarde hij slechts één biertje gedronken te hebben, was de blaastest 475 ugl. Hij kreeg een proces-verbaal. De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl.(=0,5 promille) Voor beginnend bestuurders (minder dan vier jaar in het bezit van een rijbewijs) geldt strengere wetgeving. Voor hen ligt de grens op 88 ugl. (=0,2 promille).

Sloot houdt agent niet tegen
Delft Agenten controleerden vrijdag 25 juli om 03.40 uur een auto met daarin drie inzittenden op de Kerkpolderweg. Ze zochten de omgeving af naar een auto die met veel te hoge snelheid door de Chopinlaan had gereden. Eén van de inzittenden had geen legitimatie bij zich en de agenten hadden al snel door dat hij een valse naam opgaf. Daarop zette hij het op een rennen en probeerde te ontkomen door in een sloot te springen en aan de andere kant de kant op te klimmen. Een agent sprong echter ook de sloot in en kon hem nog net terug de sloot in trekken om hem aan te houden. Op het politiebureau bleek waarom de 21-jarige man uit Delft ervandoor wilde gaan: hij had nog 81 dagen gevangenisstraf openstaan.

Controle in recreatiegebied
Zoetermeer De politie controleerde donderdag 24 juli in het recreatiegebied Noord-Aa. Agenten deelden tien waarschuwingen uit aan mensen die hun fietsen op het strand of op de speel- en ligweide hadden staan. Zij moesten ze verplaatsen naar de fietsenrekken. Twee hondenbeziters kregen een waarschuwing voor het meenemen van hun hond op het strand of de speel- en ligweide. Tenslotte kregen drie mensen een boete voor het meenemen van hun bromfietsen de weide op.

Meisje valt van paard en scooterrijder over drempels Zoetermeer Twee mensen kwamen donderdag 24 juli onfortuinlijk ten val. Een 14-jarig meisje uit Zoetermeer viel om 07.50 uur bij de Noord-A van haar pony, omdat die in een gat stapte. Een ambulance vervoerde haar naar het ziekenhuis met pijn aan haar heup. De pony raakte niet gewond en haar metgezellen van het ponykamp ontfermden zich over de pony. Een 66-jarige man uit Den Haag schatte om 12.55 uur de drempels in de Bomanshove verkeerd in en ging met zijn bromfiets onderuit. Een ambulance bracht hem met vermoedelijk een gebroken sleutelbeen naar het ziekenhuis.