AutoRai

SEAT-coureur Tom Coronel tijdens WTCC-races op een KTM-quad

(7/25/2008)
In navolging van een overeenkomst die SEAT en KTM hebben gesloten waarbij beide ondernemingen elkaar voorzien van producten gedurende het seizoen 2008, zal ook Tom Coronel dit seizoen zich op de diverse circuits kunnen verplaatsen op een quad van KTM.

KTM Nederland heeft aan het Spaanse SUNRED-team, waarvoor onze landgenoot Tom Coronel in het WTCC uitkomt, een KTM Sportquad ter beschikking gesteld. Ook het Spaanse SEAT Sport heeft drie KTMâs in gebruik genomen die door KTM España ter beschikking zijn gesteld voor het vervoer op de circuits. SEAT Sport gebruikt twee 690 Supermoto motorfietsen voor de wat langere afstanden op het afgesloten circuitterrein tijdens WTCC-evenementen en een âall-purposeâ Quad 450 XC voor de monteurs. Daarmee kunnen ze zwaar materiaal zoals wielen en gereedschapskisten vervoeren. Coronel: âIn de paddock is het vaak druk en als coureur moet je regelmatig van hot naar her in zoân race weekend. Daar zal die KTM Quad ons goed van pas komen.

KTM España heeft twee SEATâs Altea Freetrack gekregen om daarmee de rijders te vervoeren naar de verschillende locaties voor de Spaanse Endurance, Cross Country, Moto Cross, Supermotard, Quads en Rally Raid kampioenschapwedstrijden. In het bijzonder de ruimte en de praktische gebruiksmogelijkheden van de Altea Freetrack worden door het KTM España team op prijs gesteld. KTM Nederland is overgestapt op een SEAT Altea XL Stationwagon.

Jaime Puig, SEAT Sport director: âWe zijn erg blij met KTM te kunnen samenwerken omdat het een merk is waarmee wij de visie op de sport delen. Ook wij willen gebruik maken van het beste gereedschap en de beste hightech transportmiddelen, ook al is het voor routineklussen. Daarnaast vinden wij het prima dat de rijders van KTM España de veelzijdige Altea Freetrack gebruiken voor hun transportbehoeften.â

Edgar Kleinbergen, Directeur van KTM Nederland: âKTM en SEAT zitten sportief op dezelfde lijn. We zijn opgetogen om met SEAT en Tom Coronel samen te werken, want naast onze commerciële belangen kijkt SEAT op dezelfde manier als KTM naar de betrokkenheid bij de sport. Want het bedrijven van sport op hoog niveau is een belangrijk Brand kenmerk van KTM, net als voor SEAT. De SEAT Altea XL Stationwagon voldoet uitstekend aan onze wensen en behoeften en ik ben overtuigd dat de KTM quads en motorfietsen uitstekend van pas komen bij SEAT tijdens auto- en motorsport weekends.â