Politieberichten Gooi- en Vechtstreek


Vrouw sieraden kwijt bij babbeltruc: getuigen gezocht

Bussum, 25-07-2008 o Een 86-jarige inwoonster van Bussum werd donderdagochtend 24 juli aangesproken bij haar woning aan de Groot Hertoginnelaan door een man die beweerde dat er een gasexplosie had plaatsgevonden op de Cort van der Lindenlaan.

De vrouw liet de man binnen waarna ook een tweede man opdook. De tweede man wilde op de bovenverdieping de boel controleren, in verband met een eventueel gaslek, en verdween naar boven. De andere man hield de vrouw aan de praat en vertelde haar dat ze nog verzekerd kon worden voordat er een gasexplosie zou plaatsvinden. Hiervoor wilde hij wel weten wat de vrouw aan sieraden en dergelijke in huis had. De tweede man was ondertussen klaar met controleren en gaf aan dat alles in orde was, waarna de mannen vertrokken. De vrouw vertrouwde het niet en alarmeerde een kennis. De mannen zijn er vandoor gegaan met haar sieraden.

Signalement: twee blanke mannen van ongeveer 40 jaar, 1.80 meter lang. De ene man heeft een smal postuur, een smal gezicht en kort zwart haar. Hij droeg zwarte kleding. De tweede man heeft een normaal postuur, donker kort haar en droeg een roodkleurig fleecejack.

De politie Gooi en Vechtstreek is op zoek naar getuigen van het voorval. Zij kunnen contact opnemen met 0900 8844 of anoniem melding maken via 0800 7000.

Klik hier voor praktijkvoorbeelden van babbeltrucs >>