Politieacademie


Start verbouw Concernlocatie Politieacademie

Publicatiedatum:
25-7-2008

De Politieacademie heeft 24 juli 2008 van de gemeente Apeldoorn de bouwvergunning ontvangen voor de nieuwbouw en renovatie van haar Concernlocatie aan de Arnhemseweg in Apeldoorn. Het voormalig aartsbisschoppelijk klein-seminarie ondergaat een forse verbouwing, waarbij de karakteristieke elementen van het rijksmonument worden behouden. Het verkrijgen van de bouwvergunning ging gepaard met vertraging. Met name de invulling en afstemming van de technische details bleek een moeizaam proces. De planning is dat het gebouw in de zomer van 2010 wordt opgeleverd.

In afwachting van de bouwvergunning waren reeds alle bouwvoorbereidingen getroffen. Na de bouwvak start de verbouwing.

Het gebouw moet ruimte bieden aan ruim 3.000 gebruikers. Dit zijn medewerkers, studenten en congresgangers. Aan het pand wordt een nieuwe onderwijsvleugel gebouwd en een facilitair centrum toegevoegd. De vroegere binnentuin wordt overkapt, waardoor een atrium ontstaat. Met de realisatie van het project is een budget van ⬠56 miljoen gemoeid.

///////////////////

Noot redactie: voor vragen kunt u contact opnemen met de afdeling Communicatie en Marketing van de Politieacademie, tel. 055 â 539 2023. E-mail: communicatie@politieacademie.nl

Politieacademie
Postbus 834
7301 BB APELDOORN