Gemeente Helden

Iedereen doet mee!

Beleidsregel Sociaal culturele en educatieve activiteiten

Het college heeft op 24 juni 2008 besloten met ingang van 1 juli 2008 de beleidsregel sociaal culturele en educatieve activiteiten vast te stellen.

Ouders kunnen nu in één keer voor schoolkosten en voor sociaal culturele activiteiten een aanvraag voor hun kinderen doen. Voor kinderen is de vergoeding voor de sociaal culturele activiteiten met 50,00 verhoogd, in overeenstemming met de onlangs door de raad vastgestelde nota Meetellen en meedoen.

Mensen zonder kinderen kunnen, als voorheen, een beroep doen op een bijdrage voor sociaal culturele activiteiten.

Er is een eenvoudig aanvraagformulier en u hoeft geen bonnetjes of bewijzen vooraf in te leveren. U komt bij aanvraag meteen in aanmerking voor het hele bedrag. Wel moet u betaalbewijzen van gemaakte kosten anderhalfjaar bewaren, zodat de gemeente achteraf kan controleren of u de kosten daadwerkelijk gemaakt heeft.

Enkele gegevens om in aanmerking te komen


* Uw inkomen mag niet hoger zijn dan 130% van de van toepassing zijnde bijstandsnorm.

* Uw vermogen mag niet meer bedragen dan het in de Wet Werk en bijstand vastgelegde vrij te laten vermogen, dit is 10.650,00 voor gehuwden en alleenstaande ouders, voor een alleenstaande 5325,00.

Hebt u een inkomen tussen de 115% en 130% van de van toepassing zijnde bijstandsnorm dan komt u in aanmerking voor 50% van de onderstaande bedragen.

Educatieve activiteiten

Onder andere schriften, boekentas, gymkleding, schoolreis, aanschaf computer, fiets, regenkleding enzovoort.

De tegemoetkoming is:


* 75,00 voor een kind op de basisschool;
* 150,00 voor een kind in het voortgezet onderwijs;
* 300,00 éénmalig per kind extra bij de overgang van de basisschool naar het voortgezet onderwijs.

Sociaal culturele activiteiten

Onder andere lidmaatschap vereniging, kerkradio, kosten vrij zwemmen, vormingscursussen enzovoort.

De tegemoetkoming is:


* 150,00 voor kinderen onder 18 jaar;

* 100,00 voor volwassenen.

Heeft u dit jaar al een bijdrage gehad voor sociaal culturele activiteiten of tegemoetkoming schoolgaande kinderen en heeft u op grond van de nieuwe regeling recht op een hogere bijdrage dan ontvangt u daarover bericht van ons.

Met de invoering van deze nieuwe regeling zijn de verordening sociaal culturele activiteiten en de beleidsregel tegemoetkoming schoolgaande kinderen met ingang van 1 juli 2008 ingetrokken.

De beleidsregel ligt vanaf heden voor iedereen ter inzage in de informatiehoek van het gemeentehuis in Panningen, Wilhelminaplein 1, 5981 CC. Ook kunt u genoemd document ook hier downloaden.

Heeft u naar aanleiding van deze publicatie nog vragen dan kunt u bellen met de afdeling Werk en inkomen van de gemeente Helden, telefoon (077) 306 66 66 of mailen naar info@helden.nl.

9-7-2008 11:27