Gemeente Winterswijk


Eénrichtingsverkeer rondom Wilhelminastraat en Beukenhorstweg

Conceptbesluit om verkeersoverlast aan te pakken

24 juli 2008

Winterswijk - Op verzoek van bewoners van de Wilhelminastraat en Beukenhorstweg heeft het college van burgemeester en wethouders besloten om éénrichtingsverkeer in dit gebied in te willen stellen. Belanghebbenden kunnen tot 26 augustus 2008 zienswijzen op dit besluit indienen. Deze worden meegenomen bij het definitieve verkeersbesluit over het éénrichtingverkeer. De nieuwe verkeerscirculatie treedt naar verwachting in november 2008 in werking.

De beide straten krijgen veel verkeer te verwerken van (centrum-)bezoekers die via deze wegen een geschikte parkeerplaats zoeken. De straten zijn smal en er wordt veel geparkeerd. Dit leidt tot opstoppingen en overlast voor de bewoners. De gewijzigde verkeerscirculatie moet hier een oplossing voor bieden.

Voorgestelde verkeerscirculatie
Het conceptbesluit stelt de volgende verkeerscirculatie voor. Fietsverkeer blijft daarbij op alle straten in beide richtingen mogelijk:
- Wilhelminastraat: van Burgemeester Bosmastraat richting Gasthuisstraat;
- Boterstraat: van Gasthuisstraat richting Jan Stienstraweg ;
- Tangelder Gorusstraat: van Burgemeester Bosmastraat richting Jan Stienstraweg ;
- Beukenhorstweg: van Balinkesstraat richting Gasthuisstraat resp. Burgemeester Bosmastraat.
- Jan Stienstraweg: van Wilhelminastraat richting Balinkesstraat.

Tegelijkertijd met het instellen van éénrichtingverkeer wordt de voorrangsregeling en het stopgebod op het kruispunt Balinkesstraat - Beukenhorstweg - Jan Stienstraweg opgeheven, omdat deze regeling met het instellen van het éénrichtingsverkeer niet meer noodzakelijk is.

Zienswijzen
Belanghebbenden kunnen tot 26 augustus 2008 hun zienswijze op het besluit inbrengen. Deze zienswijzen worden meegenomen bij het definitieve verkeersbesluit over het éénrichtingverkeer.