Gemeente Winterswijk


Huishoudens in buitengebied krijgen brandmelder

24 juli 2008

Winterswijk - De gemeente geeft alle huishoudens in de buurtschappen van Winterswijk een brandmelder cadeau. De brandmelders worden in de komende maanden bij de verschillende huishoudens bezorgd. De actie is bedoeld om inwoners op brandveiligheid te wijzen en heeft tevens tot doel om mensen op hun verantwoordelijkheid te wijzen.

De gemeente Winterswijk heeft een negental buurtschappen. Op het moment dat er in één van deze buurtschappen brand uitbreekt, probeert de brandweer altijd zo snel mogelijk ter plekke te zijn. De omvang van de buurtschappen maakt het voor de brandweer echter lastig om op tijd hulp te bieden.

Verkorting aanrijdtijd
Om de aanrijdtijd te verkorten werkt de brandweer samen met een aantal corpsen uit de omgeving. De brandweer Eibergen/Groenlo rukt uit voor een bepaald gedeelte van Meddo en de brandweercorpsen van Lichtenvoorde en Aalten assisteren in bepaalde delen van Miste en Corle. Ook zijn er vergaande gesprekken met de brandweerpost Oeding Duitsland om een gedeelte van Kotten beter te kunnen bereiken.

Informatieavond
In het najaar van 2008 wil de brandweer in samenwerking met de belangenverenigingen in elke buurtschap een informatieavond houden. Tijdens deze avond wordt uitleg gegeven over de brandveiligheid in de woning en de bereikbaarheid in het buitengebied van Winterswijk. Nadere informatie over deze informatieavond volgt op een later moment.