Gemeente Best

Openbare bekendmakingen, week 29 - 2008

Bouw- en sloopaanvragen


* Kero Bouw en Vastgoed, betreffende het slopen van een bedrijfsgebouw aan de Oirschotseweg 83 + 83a;
* Janssen de Jong Projectontwikkeling, betreffende het bouwen van een bedrijfsverzamelgebouw aan de IBC-weg;

* MVRO, betreffende het plaatsen van (gevel) lichtreclame aan het Wilhelminaplein 6-8;

* A.J.M.M. Janssen, betreffende het geheel vernieuwen van een winkel met bovenwoningen en parkeerkelder;

* Sloop- en grondbedrijf Van Leeuwen Zwanenburg, betreffende het intern slopen van een bedrijfspand aan het Wilhelminaplein 6-8;
* J.T.C. van Roosmalen, betreffende het bouwen van een overkapping aan de Nestheuvel 18;

* T.J.A.J. Vogels, betreffende het plaatsen van een terrasafscheiding aan het Johan Frisopark 108;
* M.J.G.J. van den Berk, betreffende het plaatsen van een erfafscheiding aan de Oude Baan 2a;

* Stichting de Omslag, betreffende het intern verbouwen van het bedrijfspand aan de Bedrijfsweg 55 ten behoeve van een kringloopwinkel, werkplaats en kantoor

Procedure
Deze aanvragen liggen niet ter inzage. Er is nog geen bezwaarmogelijkheid. Besluiten over deze aanvragen worden te zijner tijd bekend gemaakt.

ONTWERPBESLUITEN

Ontheffing gebruiksvoorschriften m.t.v. artikel 3:23 lid 1 WRO Het college van burgemeester en wethouders is voornemens ontheffing te verlenen van de gebruiksvoorschriften voor:


* het gebruik van de panden op het perceel, kadastraal bekend gemeente Best, sectie K, nummer 1512, gelegen aan Wildheuvel 21/23 ten behoeve van naschoolse opvang;

* betreffende het intern verbouwen van het bedrijfspand op het perceel, kadastraal bekend, sectie C, nummer 1440 (ged.) gelegen aan de Bedrijfsweg 55 ten behoeve van een kringloopwinkel, werkplaats en kantoor.

De ontheffingen moeten worden verleend met toepassing van artikel 3:23, lid 1 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening (Wro).

Stukken inzien of bezwaar maken? Kijk onder het kopje Procedure.

Procedure
In verband hiermede liggen de ontwerp-besluiten met de daarop betrekking hebbende stukken vanaf 16 juli t/m 27 augustus 2008 voor eenieder ter inzage bij het team Vergunningen van de sector Ruimte.

Gedurende de periode van ter inzage ligging kan een ieder een zienswijze over het ontwerp-besluit naar keuze schriftelijk of mondeling naar voren brengen. Voor zowel de schriftelijke als mondelinge zienswijzen geldt, dat moet worden aangegeven op welke onderdelen van het ontwerp-besluit de zienswijze betrekking heeft. De ingebrachte reacties zullen wij vervolgens betrekken bij onze definitieve beslissing.

Schriftelijke reacties kunt u t/m 27 augustus 2008 richten aan het college van Burgemeester en wethouders van de gemeente Best, Postbus 50, 5680 AB Best. Mondelinge zienswijzen kunnen naar voren worden gebracht door hiervoor tijdens de periode van ter inzage ligging een afspraak te maken met het team Vergunningen via telefoonnummer 0499-360911.

Verleende kapvergunningen
Burgemeester en wethouders verlenen vergunning voor het kappen van 28 bomen ten behoeven van het vervangen van de rioolleiding Best- Sint-Oedenrode, verzenddatum 14 juli 2008.

Voor inlichtingen kunt u contact opnemen met Waterschap de Dommel in Boxtel.

Bezwaar maken? Kijk onder het kopje Procedure.

Procedure
Tot 6 weken na de dag waarop de vergunning aan aanvrager is verzonden kan door belanghebbenden schriftelijk een bezwaarschrift worden ingediend. Als u een bezwaarschrift indient waar spoed bij vereist is, dan kunt u ook een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij: de Voorzieningenrechter van de Rechtbank, sector Bestuursrecht, Postbus 90125, 5200 MA 's-Hertogenbosch. Bij dit verzoek moet u een kopie van het bezwaarschrift meezenden. Er worden u griffierechten in rekening gebracht.

DEFINITIEVE BESLUITEN

Verleende bouwvergunningen/sloopvergunningen


* Vergunning verleend op basis van de Leegstandswet om het pand aan de Boterhoek 145 tijdelijk te mogen verhuren.

Bezwaar maken? Kijk onder het kopje Procedure.

Procedure
Tot 6 weken na de dag waarop de vergunning aan aanvrager is verzonden kan door belanghebbenden schriftelijk een bezwaarschrift worden ingediend. Als u een bezwaarschrift indient waar spoed bij vereist is, dan kunt u ook een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij: de Voorzieningenrechter van de Rechtbank, sector Bestuursrecht, Postbus 90125, 5200 MA 's-Hertogenbosch. Bij dit verzoek moet u een kopie van het bezwaarschrift meezenden. Er worden u griffierechten in rekening gebracht.

DEFINITIEVE BESLUITEN VOORBEREID MET TOEPASSING VAN 3.4 AWB

Rectificatie besluit Wet geluidhinder
Op 8 juli 2008 hebben wij het besluit in het kader van de Wet geluidhinder gepubliceerd van Spoorweglaan 13a. Het betreft het verlenen van een hogere waarde voor de ten hoogste toelaatbare geluidsbelasting ten gevolge van spoorweglawaai voor een te bouwen woning aan de Spoorweglaan 13a.

Abusievelijk is hier de ontwerp procedure gepubliceerd. Hieronder volgt de juiste tekst:


* Op 4 juli 2008 is een besluit genomen om een hogere waarde voor de ten hoogste toelaatbare geluidsbelasting ten gevolge van spoorweglawaai te verlenen. De aanvraag heeft betrekking op een nieuw te bouwen woning aan het adres Spoorweglaan 13a, kadastraal bekend sectie H, nr. 6172 te Best.

Met betrekking tot het ontwerpbesluit op de aanvraag om ontheffing zijn geen zienswijzen ingekomen.

Het besluit, waarvan de strekking niet gewijzigd is ten opzichte van het ontwerp, en de daarop betrekking hebbende stukken liggen vanaf 16 juli 2008 gedurende zes weken elke werkdag van 08.30 tot 12.30 uur ter inzage bij het team Vergunningen van de sector Ruimte (kamer 0.31). Buiten deze tijden kunnen de stukken op afspraak worden ingezien. Voor een afspraak kunt u contact opnemen met het team Vergunningen via telefoonnummer 0499-360911.

Tegen het besluit kan beroep worden ingesteld bij de Raad van State door:


* belanghebbenden, die zienswijzen hebben ingebracht met betrekking tot het ontwerpbesluit;

* de adviseurs, die advies hebben uitgebracht naar aanleiding van het ontwerpbesluit;

* belanghebbenden, die bedenkingen hebben tegen wijzigingen in het besluit, die ten opzichte van het ontwerpbesluit zijn aangebracht;
* belanghebbenden, aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijzen te hebben ingebracht met betrekking tot het ontwerpbesluit.

Een beroepschrift moet vóór 26 augustus 2008 in tweevoud worden gezonden aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage. Er worden u griffierechten in rekening gebracht.

Het besluit treedt in werking op de dag nadat de beroepstermijn is afgelopen. Als tijdens de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

OVERIGE BEKENDMAKINGEN

Ontheffing geluidsvoorschriften
Ekkersweijer Recreatie B.V. heeft een ontheffing van de geluidvoorschriften gevraagd voor het houden van het evenement Extrema op 19 juli 2008. Het evenement zal plaatsvinden op het evenemententerrein Aquabest met omliggende terreinen aan Ekkersweijer 2-5. Op grond van het bepaalde in het Activiteitenbesluit en in de Algemene Plaatselijke Verordening krijgt Ekkersweijer Recreatie B.V. ontheffing van de geluidsvoorschriften uit genoemd besluit voor de activiteiten waarbij muziek ten gehore wordt gebracht. Dit geldt voor de activiteiten op zaterdag 19 juli 2008 tussen 10.00 uur en 23.15 uur.

Melding op grond van artikel 8.19, lid 5 Wet milieubeheer Op 10 juli 2008 is een verklaring ingevolge artikel 8.19, lid 2, onder c., afgegeven aan De Couterman B.V.. De verklaring heeft betrekking op de bouw van een opslagschuur voor de berging van huishoudelijke materialen en klein gereedschap aan het adres Aarleseweg 31 te Best.

De Verklaring en de daarop betrekking hebbende stukken liggen vanaf 16 juli 2008 gedurende zes weken elke werkdag van 08.30 uur tot 12.30 uur ter inzage bij het team Vergunningen van de sector Ruimte (kamer 0.31). Buiten deze tijden kunnen de stukken op afspraak worden ingezien. Voor een afspraak kunt u contact opnemen met het team Vergunningen via telefoonnummer 0499-360911. Na bovengenoemde termijn liggen de stukken tot het einde van de beroepstermijn elke werkdag ter inzage van 8.30 tot 12.30 uur.

Ingevolge artikel 20.1 en 20.13 van de Wet milieubeheer kan een belanghebbende tegen een verklaring beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Het bezwaarschrift moet zijn gericht aan het college van burgemeester en wethouders van Best.

Tot 26 augustus 2008 kan door belanghebbende schriftelijk een bezwaarschrift worden ingediend bij het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Best, Postbus 50, 5680 AB te Best. Het bezwaarschrift moet tenminste het volgende bevatten:


* naam en adres van de bezwaarmaker;

* Datum en ondertekening;

* een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht;
* De gronden van het bezwaar.

Het indienen van een bezwaarschrift heeft geen schorsende werking. Dat wil zeggen dat het besluit na afloop van de bezwarentermijn in werking treedt, ook wanneer nog niet is beslist op het bezwaarschrift. U kunt om schorsing van het besluit vragen door een verzoek om een voorlopige voorziening in tweevoud te richten aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage. Er worden u griffierechten in rekening gebracht.

Inspraakrecht bouwplan
Burgemeester en wethouders maken bekend dat momenteel voorbereidingen worden getroffen voor de verbouwing en uitbreiding van Nieuwstraat 24 kadastraal bekend gemeente Best, sectie H nummers 5204 ged., 5055 ged.,5024 en 5058 ged. Het bestaande winkelpand zal aan de achterzijde met 2 bouwlagen worden uitgebreid. Aan de zijde Nieuwstraat/hoek Raadhuisplein zal de bestaande bebouwing worden voorzien van een nieuwe gevel en er zal een kaplaag worden toegevoegd. Op de 2e verdieping en in de kaplaag zullen 4 appartementen worden opgericht. De huidige bovenwoning komt daarmee te vervallen.

Plan ter inzage
Het plan ligt ingevolge de Inspraakverordening van de gemeente Best met ingang van 16 juli 2008 gedurende zes weken ter inzage bij de Centrale Balie in het gemeentehuis.

Ingezetenen van de gemeente Best en in de gemeente een belang hebbende natuurlijke en rechtspersonen kunnen gedurende de termijn van terinzageligging hun inspraakreactie omtrent dit plan kenbaar maken. Het naar voren brengen van inspraakreacties kan naar keuze op de volgende wijzen geschieden:


* Schriftelijk; aan het college van burgemeester en wethouders, Postbus 50, 5680 AB te Best;

* Mondeling; na een (telefonische) afspraak met de behandelend ambtenaar van het cluster Ontwikkeling, mevrouw W. Brouwers of mevrouw H. Jacobs, via telefoonnummer 0499-360911. Van de kenbaar gemaakte mondelinge reactie wordt een kort verslag gemaakt.

Inloopbijeenkomst
Op dinsdag 19 augustus 2008 van 19.30 uur tot 21.00 uur is er een inloopbijeenkomst in het gemeentehuis. Het plan is dan te bezichtigen en wordt op uw verzoek toegelicht. Er is sprake van een vrije inloopbijeenkomst: er hoeft hiervoor geen afspraak gemaakt te worden.

Besluiten ondertekeningsmandaat


* De heffingsambtenaar van de gemeente Best besluit een ondertekeningsmandaat te verlenen aan de medewerk(st)ers van het onderdeel belastingen van het Team Financieel Beleid inzake alle correspondentie met betrekking tot de heffing van gemeentelijke belastingen.

Dit besluit treedt in werking op 15 juli 2008.
* De WOZ-ambtenaar van de gemeente Best besluit een ondertekeningsmandaat te verlenen aan de medewerk(st)ers van het onderdeel belastingen van het Team Financieel Beleid inzake alle correspondentie met betrekking tot de uitvoering van de Wet WOZ.

Dit besluit treedt in werking op 15 juli 2008.