Gemeente Best

Openbare bekendmakingen, week 31 - 2008

BOUW-EN SLOOPAANVRAGEN


* D. Massa, betreffende de bouw van een berging aan de Gebr. de Koninglaan 8a;

* K. Bartels, betreffende het wijzigen van de voorgevel aan de Kapelaan J.A. Heerenstraat 22;

* W. Rosalina, betreffende het plaatsen van een dakkapel aan het Krijgertje 42;

* J. Sieben, betreffende de uitbreiding van de garage aan de Oogstvelden 38;

* A. van den Aker, betreffende het plaatsen van bijgebouwen t.b.v. dagbesteding voor ouderen aan de Sint Antoiniusweg 5;
* Korein Kinderopvang, betreffende het gedeeltelijk verbouwen van de school aan de Mgr. Zwijsenstraat 85;

* J. Mikesz, betreffende de uitbreiding van de woning aan de Gerrit v.d. Veenstraat 27

* Raps B.V., betreffende de uitbreiding van het bedrijfspand aan de Waal 50;

* P. Dijkhuizen, betreffende de bouw van voliere met buitenvlucht aan de Johannes Verleunstraat 2b;

* Aannemersbedrijf Gebr. Koppen, betreffende de bouw van zes halfvrijstaande woningen aan de Spoorstraat ongern.

Procedure
Deze aanvragen liggen niet ter inzage. Er is nog geen bezwaarmogelijkheid. Besluiten over deze aanvragen worden te zijner tijd bekend gemaakt.

ONTWERPBESLUITEN

Vrijstelling m.t.v. artikel 19, lid 3 WRO
Het college van burgemeester en wethouders is voornemens bouwvergunning te verlenen voor:


* De uitbreiding van de woning (bg) op het perceel, kadastraal bekend gemeente Best, sectie C, nummer 2059, gelegen aan de Johan Brouwerstraat 18;

* De bouw van een terrasoverkapping op het perceel, kadastraal bekend gemeente Best, sectie K, nummer 3424, gelegen aan het Zaageind 25;

* De bouw van een carport op het perceel, kadastraal bekend gemeente Best, sectie H, nummer 3176, gelegen aan het Leemkuilenpad 38;
* De uitbreiding van de woning (bg) op het perceel, kadastraal bekend gemeente Best, sectie H, nummer 2421, gelegen aan de Zevensprong 12;

* De bouw van een terrasoverkapping op het perceel, kadastraal bekend gemeente Best, sectie H, nummer 3111, gelegen aan de Stoelenmatter 26.

De bouwvergunning moet worden verleend met toepassing van artikel 19, lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening. Stukken inzien of bezwaar maken? Kijk onder het kopje Procedure.

Procedure
In verband hiermede ligt het ontwerp-besluit met de daarop betrekking hebbende stukken vanaf 30 juli 2008 t/m 9 september 2008 voor eenieder ter inzage bij het team Vergunningen van de sector Ruimte.

Gedurende de periode van ter inzage ligging kan een ieder een zienswijze over het ontwerp-besluit naar keuze schriftelijk of mondeling naar voren brengen. Voor zowel de schriftelijke als mondelinge zienswijzen geldt, dat moet worden aangegeven op welke onderdelen van het ontwerp-besluit de zienswijze betrekking heeft. De ingebrachte reacties zullen wij vervolgens betrekken bij onze definitieve beslissing.

Schriftelijke reacties kunt u t/m 9 september 2008 richten aan het college van Burgemeester en wethouders van de gemeente Best, Postbus 50, 5680 AB Best. Mondelinge zienswijzen kunnen naar voren worden gebracht door hiervoor tijdens de periode van ter inzage ligging een afspraak te maken met het team Vergunningen: 0499-360911.

Vrijstelling van het bestemmingsplan
Het college van burgemeester en wethouders is voornemens bouwvergunning te verlenen voor:


* De uitbreiding van de woning (bg) op het perceel, kadastraal bekend gemeente Best, sectie H, nummer 296, gelegen aan de Van Kinsbergenstraat 19;

* De bouw van een terrasoverkapping op het perceel, kadastraal bekend gemeente Best, sectie H, nummer 5877, gelegen aan de Koningin Emmalaan 10a.

De bouwvergunning moet worden verleend met toepassing van artikel 5, lid 2 van de voorschriften van het bestemmingsplan Naastenbest. Stukken inzien of bezwaar maken? Kijk onder het kopje Procedure.

Procedure
In verband hiermede ligt het ontwerp-besluit met de daarop betrekking hebbende stukken vanaf 30 juli 2008 t/m 12 augustus 2008 voor eenieder ter inzage bij het team Vergunningen van de sector Ruimte.

Gedurende de periode van ter inzage ligging kan een ieder een zienswijze over het ontwerp-besluit naar keuze schriftelijk of mondeling naar voren brengen. Voor zowel de schriftelijke als mondelinge zienswijzen geldt, dat moet worden aangegeven op welke onderdelen van het ontwerp-besluit de zienswijze betrekking heeft. De ingebrachte reacties zullen wij vervolgens betrekken bij onze definitieve beslissing.

Schriftelijke reacties kunt u t/m 12 augustus 2008 richten aan het college van Burgemeester en wethouders van de gemeente Best, Postbus 50, 5680 AB Best. Mondelinge zienswijzen kunnen naar voren worden gebracht door hiervoor tijdens de periode van ter inzage ligging een afspraak te maken met het team Vergunningen: 0499-360911.

Vrijstelling artikel 19, lid 2 WRO
Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij voornemens zijn om, door middel van artikel 19, lid 2 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening, medewerking te verlenen aan de bouw van 10 patiowoningen op het perceel, kadastraal bekend gemeente Best, sectie A, nummers 6161/5278, gelegen aan de Schutboomweg.

Het bouwplan ligt conform de Uniforme Openbare Voorbereidingsprocedure van artikel 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht met ingang vanaf 30 juli 2008 t/m 9 september 2008 voor eenieder ter inzage bij de Centrale Balie in het gemeentehuis.

Eenieder kan gedurende de termijn van ter inzage legging hun zienswijze omtrent dit bouwplan kenbaar maken voor wat betreft:


1. het planologisch aspect (de bouwtitel) en/of
2. de uiterlijke verschijningsvorm (de beeldkwaliteit)

Uit de stukken die ter inzage liggen kan de inhoud van het project alsmede de beeldkwaliteit (de architectuur met toegepaste kleuren en materialen) worden opgemaakt.

Procedure
De indiening van zienswijzen kan schriftelijk of mondeling geschieden, Schriftelijke reacties dient u te sturen aan het college van burgemeester en wethouders, postbus 50, 5680 AB te Best. Voor een mondelinge reactie kunt u een afspraak maken met de behandelend ambtenaar; voor het planologische aspect (bouwtitel) kunt u contact opnemen met de heer B. van der Vleuten, tel. 0499-360249, voor de uiterlijk verschijningsvorm (architectuur) kunt u contact opnemen met de heer M. Boon, tel. 0499-360258.

DEFINITIEVE BESLUITEN

Verleende bouwvergunningen/sloopvergunningen


* De herbouw van een bijgebouw aan de Johannes Verleunstraat 16;
* De bouw van een terrasoverkapping aan de Schoenmakersstraat 5;
* De uitbreiding van de woning (bg + verd.) aan de Klepperen 17;
* De uitbreiding van de woning (bg + ved.) aan de Eindhovenseweg 84;
* De uitbreiding van de woning (bg + verd.) aan de Iep 2;
* De bouw van een garage/paardenstalling aan de Sonseweg 15;
* De bouw van een corridor aan de Sonseweg 39;
* Het gedeeltelijk verbouwen van de opslagloods aan de Aarleseweg 19a;

* Het renoveren en uitbreiden van het bedrijfsgebouw aan de Tormentil 1;

* De bouw van een veranda aan de Zevensprong 13;
* De bouw van een overkapping aan de Nestheuvel 18;
* Het plaatsen van een dakkapel aan de Koningin Julianaweg 106
* De uitbreiding van de woning (bg) aan de Acacia 85;
* Het plaatsen van een erfafscheiding aan het Johan Frisopark 108
* De bouw van een terrasoverkapping aan de Driehoekweg 3a;
* De sloop van een bijgebouw en het dak van de voormalige rundveestal aan de Sonseweg 15

* De sloop van diverse bijgebouwen aan de Sonseweg 17.

Bezwaar maken? Kijk onder het kopje Procedure.

Kapvergunningen
Er is een kapvergunning verleend voor:


* 1 Quercus Robur aan de Maas ter hoogte van nr. 9
* 5 Corylus Colurna aan de J.L. Moonenstraat

De verzenddatum voor de vergunningen is 25 juli 2008. Bezwaar maken? Kijk onder het kopje Procedure.

Procedure

Tot 6 weken na de dag waarop de vergunning aan aanvrager is verzonden kan door belanghebbenden schriftelijk een bezwaarschrift worden ingediend. Als u een bezwaarschrift indient waar spoed bij vereist is, dan kunt u ook een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij: de Voorzieningenrechter van de Rechtbank, sector Bestuursrecht, Postbus 90125, 5200 MA 's-Hertogenbosch. Bij dit verzoek moet u een kopie van het bezwaarschrift meezenden. Er worden u griffierechten in rekening gebracht.

DEFINITIEVE BESLUITEN VOORBEREID MET TOEPASSING VAN 3.4 AWB

Verleende milieuvergunning
Op 21 juli 2008 is een vergunning verleend aan Van Loon Best B.V. De vergunning heeft betrekking op een oprichtingsvergunning van een vleesverwerkingsbedrijf aan het adres Bedrijfsweg 8-24 te Best. Met betrekking tot het ontwerpbesluit op de vergunningaanvraag zijn geen zienswijzen ingekomen.

Het besluit, waarvan de strekking niet gewijzigd is ten opzichte van het ontwerp, en de daarop betrekking hebbende stukken liggen vanaf 30 juli gedurende zes weken elke werkdag van 08.30 tot 12.30 uur ter inzage bij het team Vergunningen van de sector Ruimte (kamer 0.31). Buiten deze tijden kunnen de stukken op afspraak worden ingezien. Voor een afspraak kunt u contact opnemen met het team Vergunningen, tel. 0499-360 911.

Bezwaar maken? Kijk onder het kopje Procedure.

Besluit geluidhinder
Op 21 juli 2008 hebben burgemeester en wethouders besloten tot het opleggen van een hogere waarde voor de ten hoogste toelaatbare geluidsbelasting ten gevolge van wegverkeerslawaai. Het besluit heeft betrekking op ca 34 woningen in het noordelijk gedeelte van het toekomstige bestemmingsplan Naastenbest/Schutboom te Best. Met betrekking tot het ontwerpbesluit op de aanvraag zijn geen zienswijzen ingekomen.

Het besluit, waarvan de strekking niet gewijzigd is ten opzichte van het ontwerp, en de daarop betrekking hebbende stukken liggen vanaf 30 juli 2008 gedurende zes weken elke werkdag van 08.30 tot 12.30 uur en elke maandag van 17.00 tot 19.00 uur ter inzage bij het team Vergunningen van de sector Ruimte (kamer 0.31). Buiten deze tijden kunnen de stukken op afspraak worden ingezien. Voor een afspraak kunt u contact opnemen met het team Vergunningen, tel. 0499-3604911.

Bezwaar maken? Kijk onder het kopje Procedure.

Procedure
Tegen het besluit kan beroep worden ingesteld bij de Raad van State door:


* belanghebbenden, die zienswijzen hebben ingebracht met betrekking tot het ontwerpbesluit;

* de adviseurs, die advies hebben uitgebracht naar aanleiding van het ontwerpbesluit;

* belanghebbenden, die bedenkingen hebben tegen wijzigingen in het besluit, die ten opzichte van het ontwerpbesluit zijn aangebracht;
* belanghebbenden, aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijzen te hebben ingebracht met betrekking tot het ontwerpbesluit.

Een beroepschrift moet vóór 10 september 2008 in tweevoud worden gezonden aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage. Er worden u griffierechten in rekening gebracht.

Het besluit treedt in werking op de dag nadat de beroepstermijn is afgelopen. Als tijdens de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Voor de milieuvergunning geldt dat ongeacht het bovenstaande het besluit niet in werking treedt dan nadat de eventueel noodzakelijke bouwvergunning is verleend.

OVERIGE BEKENDMAKINGEN

Melding op grond van artikel 8.40 van de Wet milieubeheer Op 15 juli 2008 hebben wij een melding ontvangen van Aksu Groothandel op grond van het Activiteitenbesluit. Dit bedrijf houdt zich bezig met de verkoop van zuivelproducten en frisdranken aan winkels en bedrijven en is gelegen aan het adre