Commissariaat voor de Media

25 juli 2008

Commissariaat informeert omroepverenigingen over procedure ledentelling

Het Commissariaat heeft alle landelijke publieke omroepverenigingen geïnformeerd over de planning en werkwijze ten aanzien van de ledentelling. Deze zal in het kader van de erkenningverlening voor de periode september 2010 tot en met augustus 2015 plaatsvinden. Voor de vaststelling van het aantal leden is de situatie van 1 april 2009 bepalend. Dat is de door de Minister van OCW bepaalde peildatum.

In de brief aan de omroepen en de mogelijke - bij het Commissariaat bekende - aanvragers van een voorlopige erkenning is uiteengezet hoe het aantal voor erkenning meetellende leden zal worden vastgesteld. Dat gebeurt op basis van een steekproef uit het ledenbestand van de omroepverenigingen. Dit onderzoek wordt mede uitgevoerd door een door het Commissariaat in te schakelen accountantskantoor.

Uiterlijk 30 juni 2009 dient een aanvraag voor erkenning voor programmaverzorging voor landelijke omroep te worden ingediend bij het Commissariaat. Naast een beleidsplan en de statuten, bevat deze aanvraag tevens een opgave van het door het Commissariaat vastgestelde aantal leden.

* Download bijbehorend besluit

* Download bijbehorend besluit