Politie Rotterdam Rijnmond


Uitgave vrijdag 25 juli 2008

* POLITIE HOUDT DRONKEN AUTOBESTUURDER AAN

CARNISSE / ROTTERDAM-ZUID - De politie heeft donderdagmiddag rond kwart voor vijf op de Goereesestraat een 44-jarige man uit Rotterdam aangehouden. Surveillerende politiemensen fietsten op de Pleinweg en zagen de verdachte in een auto bijna een fietser scheppen. Hierop hielden zij hem staande op de Goereesestraat. Vervolgens reageerde hij zeer agressief tegen de agenten. Ook enkele terrasbezoekers bemoeiden zich met de arrestatie. Uit onderzoek bleek de Rotterdammer onder invloed te zijn van alcohol. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau.


* VERDACHTEN AANGEHOUDEN NA MISHANDELING
SPIJKENISSE / DE EILANDEN - De politie heeft vijf jongeren aangehouden die verdacht worden van mishandeling. Donderdagmiddag rond kwart over vijf kreeg de politie melding van een openlijke geweldpleging op een Groene Kruisweg. Daar waren een 20-jarige vrouw en een 21-jarige man door een groepje jongeren geslagen. Het groepje was op de fiets en reed in de richting van de Aveling in Hoogvliet. De vrouw was door een meisje geslagen met een fietsketting. Ook de man is geslagen door iemand uit de groep. De politie is hierop in de omgeving gaan zoeken en trof de openlijke geweldplegers aan op de Aveling. De 4 jongens (14, 14, 15 en 16 jaar oud) en het meisje (14 jaar) zijn door agenten overgebracht naar een politiebureau en ingesloten voor nader onderzoek.


* POLITIE HOUDT MAN AAN VOOR POGING WONINGINBRAAK

ZUIDERPARK / ROTTERDAM-ZUID - De politie heeft donderdagmiddag omstreeks kwart over drie op de Charloisse Lagedijk en 24-jarige man uit Rotterdam aangehouden voor een poging tot woninginbraak. Een oplettende getuige zag twee mannen lopen rondom een woning aan de Charloisse Lagedijk. Hierop alarmeerde hij de politie. Naar aanleiding van het opgegeven signalement hield politiepersoneel de Rotterdammer aan. De andere man verdween in de bosjes. Hierbij vergat hij een tas met onder andere een vuisthamer, betonschaar en een beitel. Politiemedewerkers namen de tas in beslag. De 24-jarige verdachte verklaarde dat hij samen met zijn vriend de woning wilde kraken. Tevens bleek hij in het bezit te zijn van een zakje wiet. Deze werd in beslag genomen. De politie bracht de man over naar het politiebureau en doet onderzoek naar de andere verdachte.


* ONDERZOEK NA STRAATROOF
SPIJKENISSE / DE EILANDEN - De politie onderzoekt de toedracht van een straatroof waarbij een vrouw haar tasje is afgenomen. Donderdagmiddag rond kwart voor vijf kreeg de politie melding van een straatroof op de Baljuwlaan. Daar zou een groepje jongeren de weg hebben gevraagd waar een bepaalde straat was aan een 64-jarige vrouw uit Spijkenisse. Daarna rukte één van de jongeren aan de tas van de vrouw die ze onder haar arm had. De jongeren zijn in de richting van de Hoeklaan
weggegaan. Het slachtoffer schatte de jongeren in de leeftijd van 10 tot 15 jaar oud. Haar tasje was wit van kleur met roze bloemen. In het tasje zat een giropas, een sleutelbos, een kortingspas voor een supermarkt en een GSM-prepaid. Het slachtoffer heeft de giropas laten blokkeren.
Wanneer u getuige bent geweest van dit incident of anderszins informatie heeft, neemt u dan contact op met de recherche van district De Eilanden op 0900-8844 of anoniem via M. op 0800-7000.


* MAN GEWOND NA VALLENDE TAK
Een 38-jarige Rotterdammer is donderdagmiddag gewond geraakt na een ongeval in het Kralingse Bos.
De man zat met zijn gezin onder een boom ter hoogte van het Langepad toen een grote tak van een boom afbrak. De tak kwam op het slachtoffer terecht. Hij liep een gebroken schouder en ribben op.
Gemeentewerken stelt een nader onderzoek in.


* POLITIE HOUDT SNELHEIDSCONTROLE
MAASSLUIS - Donderdag tussen elf en drie uur 's middags heeft de politie van district Waterweg-Noord een snelheidscontrole gehouden op de Industrieweg. Tijdens deze controle is zeventien keer een overschrijding van de maximum snelheid vastgesteld. Daarvoor is proces-verbaal opgemaakt. De hoogstgemeten snelheid was 71 kilometer per uur. Verder werden onder andere nog bekeuringen gegeven het niet dragen van de autogordel en het niet handsfree bellen.


* VERDACHTE WORDT HERKEND IN TRAM EN AANGEHOUDEN

FEIJENOORD-RIDDERSTER - De politie heeft een jongen aangehouden die wordt verdacht van een beroving.
Donderdagmiddag rond kwart voor drie kreeg de politie melding van een oplettende getuige dat er in tramlijn 2 iemand zou zitten die herkend werd van een eerdere beroving. De tram reed op de Reyerdijk ter hoogte van de Bredenoord en werd gestopt. Toen de verdachte de gewaarschuwde agenten zag, wilde hij ontsnappen. Hij sloeg hierbij het noodruitje van de noodrem. Hierdoor begon hij hevig te bloeden. De verdacht is hierop aangehouden en overgebracht naar een politiebureau waar de 18-jarige Rotterdammer is ingesloten voor nader onderzoek.


* VADER AANGEHOUDEN NA KLAP IN GEZICHT KIND

ROTTERDAM-OOST - De politie heeft een man aangehouden nadat hij zijn kind een vuistslag in het gezicht had gegeven in een zwembad aan de Maasboulevard.
Een 38-jarige vader uit Rotterdam was donderdagavond rond kwart over acht in zwembad met zijn twee dochters en was ze kwijtgeraakt. Toen hij na een uur zijn dochters weer zag, gaf hij één van hen, een 9-jarige Rotterdamse,
een vuistslag op de neus. Zij kreeg daardoor een bloedneus. Personeel van het zwembad heeft hierop de politie gebeld, die de man hebben aangehouden. Hij is overgebracht naar een politiebureau waar hij is ingesloten voor
nader onderzoek. De kinderen zijn ondergebracht bij de moeder.


* POLITIE ARRESTEERT MANNEN VOOR VUURWAPENBEZIT NA LOSSEN

WAARSCHUWINGSSCHOTEN
Politiemensen van het district Feijenoord-Ridderster hebben in de nacht van donderdag op vrijdag twee Rotterdammers van 21 en 31 jaar gearresteerd voor vuurwapenbezit.
Rond twee uur kreeg de politie de melding dat nabij een woning aan de Sapphostraat twee mannen met een vuurwapen stonden. Direct gingen politiemensen ter plaatse. De twee verdachten vluchtten toen zij de agenten zagen en reageerden niet op aanroepen van politiemensen. Na het lossen van een aantal waarschuwingsschoten werd de eerste verdachte op de Sapphostraat gearresteerd. De andere verdachte was er, ondanks de waarschuwingsschoten, vandoor gegaan en werd in een tuin aan de Cicerostraat gearresteerd. Na een onderzoek in de omgeving trof de politie een vuurwapen aan. Deze is in beslag genomen.
De recherche stelt een nader onderzoek in naar de exacte toedracht. De verdachten zijn in verzekering gesteld.


* POLITIE HOUDT DRIE MANNEN AAN VOOR SCHIETEN MET LUCHTBUKS

SPIJKENISSE / EILANDEN - De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag rond twaalf uur in een woning aan de Marrewijklaan drie mannen van 23, 23 en 24 jaar uit Spijkenisse aangehouden voor het schieten met een luchtbuks. Een 20-jarige jongen uit Spijkenisse fietste vanaf de Marrewijklaan in de richting van de Eerste Heulbrugstraat toen hij een rood puntje van een laser op de weg zag verschijnen en vervolgens op zichzelf. Hierop werd hij vanaf een balkon beschoten en in zijn been geraakt. Hij liep hierbij letsel op aan zijn knie. Het slachtoffer waarschuwde de politie die onmiddellijk een onderzoek instelden. Agenten hielden de drie verdachten aan in een woning aan de Marrewijklaan. Tevens werd de luchtbuks aangetroffen. Deze werd in beslag genomen. Het drietal werd overgebracht naar het politiebureau. De politie onderzoekt de toedracht.


* POLITIE HOUDT MAN AAN VOOR MISHANDELING NA AANRIJDING

OOSTERFLANK / ROTTERDAM-OOST - De politie heeft donderdagavond rond kwart over negen op de Hoofdweg een 39-jarige man uit Capelle aan den IJssel aangehouden voor mishandeling. Rond negen uur 's avonds zagen diverse getuigen de verdachte in een personenauto op een asociale manier rijden bij de kruising tussen de Grote Beer en de Hoofdweg. Hierbij reed hij een auto klem. Vervolgens gaf hij de 64-jarige bestuurder van het voertuig meerdere klappen. Tevens gaf hij een vrouwelijke bijrijdster enkele klappen. Gealarmeerde politiemensen hielden de man uit Capelle aan den IJssel aan voor mishandeling en brachten hem over naar het politiebureau. Zijn rijbewijs werd in beslag genomen.


* AANHOUDING VAN VIER ILLEGALE CHINEZEN MET VUURWAPENS

ROTTERDAM-WEST - De politie heeft vier illegale Chinezen aangetroffen in een woning. Daarbij zijn ook drie vuurwapens aangetroffen. De actie is uitgevoerd door ondermeer de Eenheid Vreemdelingen Politie (EVP). Donderdagmiddag rond kwart over vier stelden politiemensen een onderzoek in in een woning aan de Bilderdijkstraat. Dit naar aanleiding van informatie dat er in het pand mogelijk illegale Chinezen zouden verblijven. Na enkele malen bellen en aanroepen, hebben agenten de toegangsdeur geforceerd en betraden de woning. Daar troffen zij vier illegale Chinezen aan. Ook lagen er in het huis vier vuurwapens. Het viertal zonder vaste woon- of verblijfplaats in de leeftijd van 21, 25, 29 en 31 jaar oud, zijn overgebracht naar een politiebureau waar ze werden in gesloten voor nader onderzoek.


* JONGEMAN DOET AFSTAND VAN BROMFIETS
VLAARDINGEN - Donderdagavond om ongeveer kwart voor negen surveilleerden politiemensen van district Waterweg-Noord op de Dirk de Derdelaan toen zij een bromfiets zagen rijden met twee jongens die geen helm droegen. Ook was de bromfiets niet voorzien van een kentekenplaat. Toen de politie de bestuurder wilde controleren probeerde die er vandoor te gaan. Op de kruising met de van Baerlestraat echter kon de bromfiets worden klemgereden. In verband met een onderzoek naar eventuele diefstal van de bromfiets zijn de bestuurder, een 19-jarige Rotterdammer en de bijrijder, een 19-jarige Vlaardinger aangehouden. In de loop van de avond bleek dat de bromfiets niet was gestolen en zijn de beiden heengezonden. Zij hebben wel een proces-verbaal gekregen voor het niet dragen van een helm en de eigenaar heeft ook nog een proces-verbaal gekregen voor het onverzekerd rijden. Hij heeft vrijwillig afstand gedaan van de bromfiets vanwege de slechte technische staat.


* AUTO KANTELT NA AANRIJDING; GEEN GEWONDEN

VLAARDINGEN - Donderdagochtend ontstond op een kruising van de Lepelaarsingel een aanrijding tussen twee personenauto's. Een 44-jarige automobiliste uit Schiedam zag een auto, bestuurd door een 37-jarige Vlaardinger, vermoedelijk over het hoofd waarna de aanrijding ontstond. De auto van de 37-jarige man werd in de zijkant geraakt, waarna de auto draaide en bij de middenberm kantelde. Beide bestuurders bleven ongedeerd.


* AANHOUDINGEN NA DRUGSACTIE
FEIJENOORD-RIDDERSTER - De politie heeft na een drugsactie twee aanhoudingen verricht.
Woensdagmiddag rond vier uur was de politie bezig met een observatieactie op een pand aan de Narcissenstraat. Politiemensen in burger zagen dat er verdovende middelen werden gedeald vanuit een portiek vlakbij het woonhuis van de dealer. De koper probeerde na de koop weg te fietsen. Agenten zijn
hierop tot actie overgegaan. De verdachte dealer, een 26-jarige Rotterdammer, en de koper, een 42-jarige Rotterdammer, zijn overgebracht naar een politiebureau waar ze werden in gesloten voor nader onderzoek. De dealer is in verzekering gesteld.


* POLITIE DOET ONDERZOEK NAAR VECHTPARTIJ

MAASSLUIS / WATERWEG-NOORD - De politie doet onderzoek naar een vechtpartij die in de nacht van donderdag op vrijdag op de Noordvliet plaatsvond. Omstreeks half twee 's nachts kregen twee personen ruzie met elkaar. Hierop ontstond een vechtpartij tussen meerdere mensen. Twee van hen raakten licht gewond en werden ter plaatse behandeld door ambulancepersoneel. De politie onderzoekt de vechtpartij.


* TUNNELBUIS AFGESLOTEN NA BRAND IN SCHAKELKAST

SCHIEDAM - Donderdagavond om ongeveer elf uur is er brand geweest in een aantal schakelkasten van de Beneluxtunnel. Hierdoor is een gedeelte van de verlichting van de A-buis (van Noord naar Zuid) uitgevallen. De gehele buis is toen afgesloten voor het verkeer. De herstel- en opruimwerkzaamheden duren mogelijk nog tot vrijdag, laat in de middag en zolang zal de A-buis vermoedelijk afgesloten blijven.


* HENNEPKWEKERIJ ONTMANTELD
Het hennepteam heeft woensdagochtend, na een melding via Meld Misdaad Anoniem, een onderzoek in een woning aan de Schollevaartse Dreef in.
In de woning werd een hennepkwekerij met enkele tientallen planten aan. Tevens bleek dat er geknoeid was met de meterstanden en dat er sprake was van diefstal van stroom. Illegaal elektriciteit aftappen levert brandgevaar op. Ook in deze woning bleek dat het gedeelte rondom een stop in de meterkast zwart was uitgeslagen. Het hennepteam zorgt voor de ontmanteling. De politie maakt proces-verbaal op.