Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Hooghalen, 18 juli 2008

Speciaal familieprogramma tijdens zomervakantie

Tijdens de zomervakantie organiseert het Herinneringscentrum Kamp Westerbork een familieprogramma met verhalen van ooggetuigen, rondleidingen over de historische plek en theater.

Theater

Vrijdag 25 en zaterdag 26 juli - Theatervoorstelling 10 Duizend zakdoeken

Op vrijdag 25 en zaterdag 26 juli spelen Heddy Lester en Myra de Jong de aangrijpende familiegeschiedenis 10 Duizend zakdoeken. De ouders van Heddy Lester ontmoetten elkaar in het concentratiekamp Vught. De voorstelling is een loflied op de veerkracht van mensen, die zelfs onder de moeilijkste omstandigheden hun waardigheid en hun gevoel voor humor weten te bewaren. 10 Duizend zakdoeken wordt gespeeld op het terrein van kamp Westerbork, vrijdag 25 juli om 20.00 uur, zaterdag 26 juli om 14.00 en 16.00 uur.

Iedere woensdag, vrijdag en zondag om 12.00 uur en om 14.00 uur - Over-leven

Alex is een jongetje met een gele ster op zijn trui. Hij verstopte zich toen de soldaten iedereen kwamen halen en is nu alleen over. Samen met zijn muis Joop speelt hij tussen de spullen die de mensen achterlieten. Zijn vader moest ook mee. Maar Alex weet zeker dat hij terugkomt. Voor iedereen vanaf zeven jaar is tijdens de zomervakantie de voorstelling Over-leven te zien in het Herinneringscentrum.

Ooggetuigen

Zaterdag 26 juli - 13.00 uur

Emmy Drop-Menko (1938) vertelt over haar onderduikperiode en het verlies van bijna al haar familieleden. Ze begint haar vertelling met een deel uit de theatervoorstelling Rose, waarin een joodse vrouw terugblikt op haar leven en waarin het begrip 'rouwen' centraal staat.

Zondag 27 juli - 13.00 uur

Twee verschillende levens met toch veel overeenkomsten: Louis van Velzen (1935) en Lenie Boeken-Velleman (1922). Beiden wisten tijdens de oorlogsjaren een onderduikadres te vinden. Terwijl Louis van Velzen een veilig adres bleek te hebben, werd Lenie Boeken-Velleman alsnog opgepakt en via Westerbork naar Auschwitz gedeporteerd

Rondleidingen

Twee keer per dag gratis rondleiding op het kampterrein - start bij de slagboom

Het verhaal van kamp Westerbork wordt verteld op de plek zelf. Dat vormt de kern van de rondleiding, die in de zomermaanden twee keer per dag wordt gegeven op het kampterrein.

De rondleiding voert langs sporen, reconstructies en monumenten en begint om 12.00 en 14.00 uur bij de slagboom op het kampterrein.

Het Herinneringscentrum Kamp Westerbork is van maandag tot en met vrijdag geopend van 10.00 tot 17.00 uur, op zaterdag en zondag van 11.00 tot 17.00 uur.

De toegang tot de kinderactiviteiten is bij de entree inbegrepen.

Kinderen tot en met 7 jaar hebben gratis toegang tot het Herinneringscentrum.

Noot voor redacties:



Ingezonden persbericht