Waterschap Zuiderzeeland


Persbericht, 21 juli 2008 2008/35

Zaterdag 26 juli 18 - 21 uur
Zomeravondopenstelling Zuiderzeemuseum

Op zaterdag 26 juli is het museumpark ook in de avond te bezoeken. Maak een wandeling langs authentieke panden uit het voormalige Zuiderzeegebied en ontdek de verrassende combinatie tussen Nederlands cultureel erfgoed en moderne kunst.

De ambachtslieden zijn tijdens de avondopenstelling net als anders druk bezig met hun werk: beroepen die tegenwoordig niet meer bestaan of in de vorige eeuw radicaal zijn veranderd. Ook kunnen kinderen een klomp pimpen en is er levende muziek van het Airiesjkwair, een zangkoor voor Ierse traditionele volksmuziek.

Informatie en openingstijden
De zomeravondopenstelling van het Zuiderzeemuseum vindt plaats op zaterdag 26 juli '08 van 18 tot 21 uur. De toegangsprijs is 7,50 euro voor volwassenen en 4,50 euro voor kinderen van 4 t/m 12 jaar. Tijdens de avondopenstelling varen de veerboten niet. Het museumpark is bereikbaar via de dienstingang aan de Kooizandweg en de stadsingang aan de Wierdijk (Sluiskeet). Parkeren kan op het Enkhuizer Zand. Inwoners van Enkhuizen wordt aangeraden om niet met de auto te komen.


---

Noot voor de redactie,