Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave zaterdag 26 juli 2008

* ACTIE TEGEN OVERLAST JEUGD
VLAARDINGEN - Politiemensen van het district Waterweg-Noord hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag, in samenwerking met de lichtblauwe brigade, Bouman GGZ en de gemeente een actie gehouden tegen overlast van jeugd. Doel van de actie was jongeren bewust maken van hun gedrag indien er alcohol wordt gedronken of softdrugs wordt gebruikt op plaatsen waar dit verboden is of als er sprake is van overlast voor de omgeving, het plegen van vernielingen of afval weggooien op straat.
Ook werd tijdens de actie voorlichting gegeven over de gevolgen van alcoholgebruik waarbij preventief blaastesten werden afgenomen. Ook werden jeugdgroepen die aangetroffen werden op hang- en indrinkplekken in kaart gebracht en aangesproken. De deelnemende partijen hebben hang- en indrinkplekken bezocht waar recent over geklaagd is waaronder schoolpleinen, speelplaatsen en pleinen.
In totaal werden 12 bekeuringen uitgeschreven voor het afval gooien op straat, alcohol drinken op de openbare weg en het gebruik van softdrugs en veroorzaken geluidsoverlast. Op diverse locaties werden namen genoteerd van jongeren die werden aangetroffen waardoor meer inzicht werd verkregen in de samenstelling van groepen en verplaatsing van (groepen)jongeren. Het team van Bouman/GGZ hield 40 enquêtes en liet 25 jongeren, vrijwillig, een blaastest doen. Verder voerden zij vele preventieve gesprekken. Uit de blaastesten bleek dat 16 jongeren een alcoholpromillage had tussen de 0,5 en 1. De gehele actie verliep in een goede sfeer en werd door de jeugd over het algemeen ook goed ontvangen.


* POLITIE HOUDT ACTIE NA KLACHTEN BEZOEKERS EN OMWONENDEN

MIDDELHARNIS - Politiemensen van het wijkteam Middelharnis hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag toezicht gehouden in het horeca gebied. Aanleiding waren klachten van bezoekers en omwonenden over overlast en het rijden met bromfietsers over het afgesloten terras gedeelte bij de Spuistraat. De politie bekeurde één bromfietsbestuurder voor het rijden over een afgesloten terras. Ook bekeurde de politie een man die alcohol dronk op de openbare weg.
Op het Kerkepad werd in de nacht een man bekeurd die in auto onnodig claxonneerde. Eenzelfde bekeuring kreeg een automobiliste op het Spuiplein omstreeks 04.00 uur nadat zij meerdere malen onnodig toeterde. Een bestuurder van een bromfiets die met hoge snelheid reed nabij het horecagebied werd meegenomen naar het bureau. Hier kreeg de bestuurder een proces-verbaal voor het overschrijden van het toegestane vermogen.


* POLITIE ARRESTEERT INBREKERS DANKZIJ GETUIGE

VLAARDINGEN - Politiemensen van het district Waterweg-Noord hebben vrijdagmiddag een 28-jarige man zonder verblijfplaats en een 32-jarige man uit Capelle aan den IJssel aangehouden kort na een woninginbraak.
Rond zes uur kreeg de politie de melding dat er werd ingebroken in een
woning aan de Buys Ballotlaan. Een getuige en de bewoner hadden bij thuiskomst de inbrekers betrapt. De getuige is hierop achter de inbrekers aangegaan. Tijdens de achtervolging werd de getuige bedreigd door de inbrekers met vermoedelijk een schroevendraaier. Dankzij zijn informatie van deze getuige kon de politie kort na de melding de twee mannen aanhouden op de Boerhaavelaan. Het tweetal is overgebracht naar het politiebureau en in verzekering gesteld.
De recherche stelt een nader onderzoek in.


* INBREKER AANGEHOUDEN
Politiemensen van het district Noord hebben vrijdagmiddag een 23-jarige man uit Capelle aan den IJssel gearresteerd. Een getuige meldde rond het middag uur dat een ruit van een woning aan de Molenlaan was ingeslagen en gaf een goed signalement door van de verdachte. Politiemensen stelden direct een onderzoek in en arresteerden de verdachte op de Molenlaan. Hij is overgebracht naar het politiebureau en in verzekering gesteld.


* POLITIE ARRESTEERT MAN NA STEEKPARTIJ
Politiepersoneel van het district Rotterdam-West heeft zaterdagnacht een 45-jarige Rotterdammer gearresteerd na een steekpartij op de Lieve Verschuierstraat. Rond drie uur 's nachts kreeg de 45-jarige man onenigheid met een 22-jarige buurtbewoner. De onenigheid werd beslecht met een steekpartij waarbij de 22-jarige man gewond raakte. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis.
De politie heeft de verdachte aangehouden. De recherche stelt een nader onderzoek in.


* VROUW BEDREIGD; VERDACHTE AANGEHOUDEN
Politiemensen van het district Oost hebben vrijdagmiddag een 62-jarige Rotterdammer aangehouden verdacht van bedreiging. Rond vijf uur kreeg de politie de melding dat een 28-jarige Rotterdamse op de Crooswijkseweg was bedreigd met een mes. De aanleiding was onbekend. Direct werd een onderzoek ingesteld dat leidde tot de aanhouding van de verdachte. Hij is voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau. De politie heeft een mes in beslag genomen.


* ARRESTATIE NA OPENLIJKE GEWELDPLEGING
Politiemensen van het district Zuid hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag een 22-jarige Rotterdammer aangehouden voor openlijke geweldpleging.
Rond één uur 's nachts werden een 19-jarige vrouw uit Rhoon en 18-jarige plaatsgenote in de metro ter hoogte van Slinge lastiggevallen door een groep mannen. Zij stelden vervelende vragen en maakten opmerkingen. De vrouwen spraken de mannen aan op hun gedrag waarna een woordenwisseling ontstond. Hierbij kreeg de 19-jarige vrouw een klap in haar gezicht. Politiemensen stelden een onderzoek in en arresteerden een 22-jarige Rotterdammer, na een achtervolging te voet.


* POLITIE ARRESTEERT ROTTERDAMMER NA VERNIELEN FIETSEN

SPIJKENISSE - Politiepersoneel van het district De Eilanden heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 20-jarige Rotterdammer gearresteerd voor vernieling.
De politieman in burger was onderweg naar huis en zag rond half één bij het metrostation Centrum dat een man fietsen in elkaar trapte. De verdachte werd direct aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.
De man wordt ervan verdacht in totaal vijf fietsen te hebben vernield. Gedupeerden worden verzocht aangifte te doen.