Politie Drenthe

Zondag

Assen, 27-07-2008

Verkeersongeval met materiële schade

BORGER Zaterdagmiddag heeft op de N374 een verkeersongeval met materiële schade plaatsgevonden. Bij dit ongeval waren drie personenautos betrokken, die in de richting van het centrum van Borger reden. Een 58-jarige automobilist uit Assen reed voorop. Achter hem reed een 41-jarige automobiliste uit Borger. Achter haar reed een 25-jarige automobilist uit Sellingen. De 25-jarige automobilist zag te laat dat er voor hem geremd werd en botste achter op de 41-jarige automobiliste. Zij botste daardoor achterop de 58-jarige automobilist. De 58-jarige automobilist uit Assen had last van zijn nek en werd ter plekke nagekeken door ambulancepersoneel. Een bergingsbedrijf moest de voertuigen afslepen. (08-157251)

Zonder rijbewijs achter het stuur

EMMER COMPASCUUM De politie heeft zaterdagmiddag proces-verbaal opgemaakt tegen een 18-jarige man uit Emmer Compascuum voor het rijden zonder rijbewijs. De man had een ongeval met materiële schade veroorzaakt op de Twijn. De 18-jarige man was de macht over het stuur kwijt geraakt, reed de stoep op en botste tegen de achterzijde van een geparkeerde personenauto. Door de aanrijding draaide de geparkeerde personenauto van een 28-jarige man uit Emmer Compascuum een kwartslag. Beide voertuigen raakten beschadigd, niemand raakte gewond. De veroorzaker verklaarde dat hij geen rijbewijs had en nog maar vier rijlessen had gehad. Tegen de 18-jarige man is proces-verbaal opgemaakt. (08-157281)

Politie vordert rijbewijs in

ASSEN De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 42-jarige man uit Kasterlee (B) aangehouden op de TT-Tunnelweg en het rijbewijs ingevorderd. Ter plekke had de man een verkeersongeval met materiële schade veroorzaakt. De man moest een blaastest ondergaan en werd aan de hand van de uitslag aangehouden. Op het politiebureau scoorde de man 1,7 promille. Het rijbewijs van de Belg werd ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van 8 uur opgelegd. (08-157383)

Overstekende reeën veroorzaken ongeval

GIETEN In de nacht van zaterdag op zondag hebben overstekende reeën een verkeersongeval veroorzaakt op de N34. Een 70-jarige automobilist uit Emmer Compascuum reed met zijn personenauto met aanhangwagen over de N34 in de richting van Groningen. Plotseling staken er drie reeën de rijbaan over. De automobilist kon de reeën niet meer ontwijken en raakte er één. De man verloor daardoor de macht over het stuur en kwam in de berm terecht. De auto met aanhangwagen kwam vast te zitten. De man raakte niet gewond. (08-157423)

Politie zoekt getuigen van verkeersongeval

HOOGHALEN Zaterdagmiddag is een 48-jarige automobilist uit Assen betrokken geraakt bij een verkeersongeval met materiële schade op de A28. De man kwam van zijn werk en reed rond 14.00 uur de snelweg op richting Assen. Op een gegeven moment haalde hij een auto met caravan in. Achter hem reed een grijze personenauto met twee mannen. Toen de man de auto met caravan had ingehaald en naar rechts wilde gaan, schrok hij van de grijze personenauto. De 48-jarige automobilist had het gevoel dat de grijze personenauto veel te dicht op hem zat. Door de schrik remde de man uit Assen, stuurde naar rechts en botste tegen de vangrail. De auto en de vangrail raakten zwaar beschadigd. De 48-jarige man uit Assen raakte niet gewond. Het is mogelijk dat de bestuurder van de auto met caravan iets heeft gezien. De politie zou graag met deze automobilist en de bestuurder van de grijze personenauto in contact komen via 0900-8844. (08-157252)

Aanrijding met letsel

ZUIDLAREN Zaterdagavond heeft een aanrijding met letsel plaatsgevonden op de Tienelsweg. Een 22-jarige automobilist uit Zuidlaren kwam met zijn personenauto vanaf een camping en reed in de richting van Zuidlaren. Ter hoogte van een andere camping ziet de man dat een 7-jarig meisje uit Muntendam plotseling op haar fiets de weg oversteekt. De automobilist remt volop, maar kan een aanrijding niet meer voorkomen. Met een snelheid van ongeveer 30 kilometer per uur raakt hij het meisje en zij komt ten val. Het meisje werd per ambulance voor onderzoek overgebracht naar het Martiniziekenhuis in Groningen. (08-157291)

Bromfietser onder invloed van alcohol

WESTERBORK De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 18-jarige bromfietser uit Westerbork aangehouden op het Burg. Gualt Van Weezelplein. Agenten zagen dat de bromfietser en zijn passagier geen helm droegen. Beiden kregen daarvoor een bekeuring. De bestuurder van de bromfiets moest ook een blaastest ondergaan. Hij werd aangehouden aan de hand van de uitslag. Op het politiebureau scoorde de man 1,98 promille. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van 12 uur opgelegd. (08-157388)

Fietser onder invloed van alcohol

MEPPEL De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 27-jarige fietser uit Meppel aangehouden op Prinsenstraat. Agenten zagen dat de fietser tegen een geparkeerde auto aanreed. De fietser moest vervolgens een blaastest ondergaan. Hij werd aangehouden aan de hand van de uitslag. Op het politiebureau scoorde de man 2,3 promille. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van 13 uur opgelegd. (08-157388)

Politie houdt man aan voor baldadigheid

ASSEN De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 18-jarige man uit Assen aangehouden op het Stationsplein voor baldadigheid. Agenten zagen bij de openbare fietsenstalling dat de man tegen een fiets aan het trappen was. Op het politiebureau is proces-verbaal tegen de man opgemaakt. (08-157430)

Politie houdt agressieve man aan

ASSEN De politie heeft zaterdagmiddag op De Haar een 56-jarige man uit Oude Pekela aangehouden. De man had zich vervelend gedragen bij de ingang van een evenement en wilde het terrein op zonder toestemming. Agenten hadden de agressieve man meerdere malen gevorderd om het terrein te verlaten. De man weigerde en werd aangehouden. De man werd overgebracht naar het politiebureau en werd ingesloten. (08-157254)

Huiselijk geweld

HOLLANDSCHEVELD De politie heeft zaterdagavond een 38-jarige man uit Hollandscheveld aangehouden wegens huiselijk geweld. De onder invloed van alcohol verkerende man werd aangehouden op verdenking van bedreiging van zijn ex en van vernieling. (08-157355)

Politie houdt man aan met mogelijk harddrugs

BEILEN De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 22-jarige man aangehouden bij een uitgaansgelegenheid aan de Domoweg. De 22-jarige man werd aangehouden op verdenking van het in zijn bezit hebben van harddrugs. De man had een envelop bij zich met wit poeder. De man werd overgebracht naar het politiebureau en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. De envelop met inhoud werd in beslag genomen. (08-157414)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met 0592 451280.