Politie Twente

Persberichten Politie Twente zaterdag 26 en zondag 27 juli 2008



Dronken duo in auto aangehouden

Almelo

Een 19-jarige man uit Almelo en een 19-jarige man uit Amsterdam werden in de nacht van vrijdag 25 op zaterdag 26 juli aangehouden. Het duo wordt er van verdacht in dronken toestand afzonderlijk van elkaar een auto te hebben bestuurd.

Op zaterdag 26 juli zagen surveillerende agenten omstreeks 04.30 uur een automobilist rijden over de Boddenstraat in Almelo. De agenten reden een stukje achter de auto en zagen deze langs de rechterzijde van de weg stoppen. Eén van de inzittenden van de auto hing voorover uit het geopende portier. De agenten gingen naar de auto toe en spraken de inzittenden, een 19-jarige man uit Almelo en een 19-jarige man uit Amsterdam, aan. Bij het aanspreken van de beide mannen roken de agenten een alcohollucht bij de twee inzittenden. Omdat aanvankelijk niet duidelijk was wie het voertuig bestuurd had, werden beide mannen aangehouden op verdenking van rijden onder invloed.

Het duo werd overgebracht naar het politiebureau, waar beiden aan een alcoholtest werden onderworpen. De 19-jarige Almeloër blies 1,58 promille en zijn leeftijdsgenoot uit Amsterdam blies 1,68 promille. Omdat uit de verklaringen van de betrokkenen bleek dat zij beiden achtereenvolgens het voertuig hadden bestuurd, werd van beide mannen het rijbewijs ingevorderd. Tegen het duo wordt proces-verbaal opgemaakt. (08-094142)

Vijf gewonden bij eenzijdige aanrijding

Markelo

Vijf inwoners van Heeten, die gezamenlijk in een auto zaten, raakten in de nacht van zaterdag 26 op zondag 27 juli gewond, toen zij op de Postweg in Markelo tegen een boom botsten.

Op zondag 27 juli werd omstreeks 04.10 uur gemeld dat er een eenzijdige aanrijding had plaatsgevonden op de kruising van de Postweg en de Leusmanweg in Markelo. Ter plaatse troffen agenten een auto aan, die tegen een boom was gereden. De vijf inzittenden van de auto, allen afkomstig uit Heeten en variërend in leeftijd tussen 18 en 22 jaar, raakten bij de aanrijding gewond. De 19-jarige bestuurder zat met zijn benen bekneld in het voertuig en moest door de brandweer bevrijd worden. Alle vijf de inzittenden werden met onbekend letsel per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis.

De afdeling verkeersongevallenanalyse van de Politie Twente deed ter plaatse onderzoek naar de toedracht van het ongeval. Uit dit onderzoek kwam vast te staan dat de 19-jarige met zijn auto was komen rijden vanaf de Postweg, in de richting van de Leusmanweg. Ter hoogte van de kruising van de genoemde wegen wilde de bestuurder vermoedelijk linksaf slaan richting de Holterweg. Vermoedelijk heeft de bestuurder de bocht verkeerd ingeschat en plotseling geremd, waardoor de remmen van de auto blokkeerden. Mede door het natte wegdek gleed de auto door en kwam tegen een boom tot stilstand. De auto werd voor nader technisch onderzoek overgebracht naar het politiebureau. (08-094476)

Beschonken bestuurders raken rijbewijs kwijt na aanrijdingen

Goor / Hengelo

Een 46-jarige man uit Goor en een 24-jarige man uit Hengelo raakten in de nacht van zaterdag 26 op zondag 27 juli hun rijbewijs kwijt, omdat zij beiden onder invloed van alcohol hun auto's bestuurden.

Op zondag 27 juli werd omstreeks 01.10 uur gemeld dat er een aanrijding had plaatsgevonden op de Mulderskamp in Goor. De veroorzaker van de aanrijding zou na het incident zijn doorgereden. Ter plaatse spraken agenten met de melder. Deze man vertelde dat hij met zijn visite buiten had gezeten, toen zij voor de woning een klap hoorden. Toen de man poolshoogte ging nemen, zag hij dat het zijn tuinhek was aangereden. Verderop in de straat zag de man een persoon uit een auto stappen en onvast ter been een woning aan de Mulderskamp binnen gaan. Agenten gingen naar de door de melder aangewezen woning en spraken daar met de 46-jarige bewoner. De man verklaarde de auto, die betrokken was bij de aanrijding met het hek, te hebben bestuurd. De man werd aangehouden op verdenking van rijden onder invloed en op het politiebureau aan een alcoholcontrole onderworpen. De 46-jarige blies 1,59 promille. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd en tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Later die nacht, omstreeks 04.45 uur werd gemeld dat er een auto in de sloot was gereden op de Pruisische Veldweg in Hengelo. Agenten gingen ter plaatse en troffen daar de 24-jarige Hengelose bestuurder van de auto en twee inzittenden aan. Uit verklaringen bleek dat de 24-jarige vanaf de Enschedesestraat de Pruisische Veldweg was opgereden. Ter hoogte van de spoorwegovergang was de man de macht over het stuur verloren en zodoende met zijn auto in de sloot beland. Bij het ongeval raakte niemand gewond. De bestuurder werd aan een alcoholcontrole onderworpen en blies 1,00 promille. Omdat de 24-jarige een beginnend bestuurder is, werd zijn rijbewijs ingevorderd. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. (08-094449 / 08-094490)


---- --