Stadsdeel Amsterdam Centrum


Step2Save energiebus rijdt door stadsdeel Centrum!

28 juli 2008

Vanaf dinsdag 29 juli trekt de speciale Step2Save energiebus enkele weken door stadsdeel Centrum. Het team van Step2Save geeft voorlichting en gratis energieadviezen. Onder het motto 'Spaar energie. Spaar geld' gaan jonge adviseurs huis-aan-huis om bewoners milieubewust te maken en geld te laten besparen.

Vanaf 29 juli zijn de huurders van Ymere in stadsdeel Centrum aan de beurt voor energieadvies van Step2Save. Zij hebben voorafgaand een brief ontvangen waarin het bezoek werd aangekondigd. In totaal wordt bij zo'n 3.800 woningen aangebeld. Dagelijks bestuurder en portefeuillehouder milieu Wil Codrington is erg verheugd over het initiatief: "Dit is een fantastische manier om mensen op een originele wijze bewuster te maken van mogelijkheden van energiebesparing en de positieve effecten daarvan op het milieu. Ik hoop dat veel huurders in onze binnenstad de adviezen zullen opvolgen."

Samenwerkingsproject
Step2Save is een Amsterdams samenwerkingsproject van energiebedrijf Nuon, gemeente Amsterdam, de stadsdelen, woningcorporaties Ymere en Far West, met Philips als sponsor. In dit project krijgen bewoners van huurwoningen gratis advies over energiebesparing. Dat bespaart hen geld en levert winst op voor het milieu. De adviezen worden gegeven door voortijdige schoolverlaters die speciaal zijn opgeleid voor het project en zo een eerste stap zetten naar een loopbaan.

Gratis energiebox
Step2Save is in september 2007 van start gegaan. Een jaar lang trekt de Step2Save bus buurt voor buurt door Amsterdam. In dat jaar krijgen 10.000 huurders kosteloos een energieadvies en een gratis energiebox vol handige energiebesparende artikelen, zoals spaarlampen, een waterbespaarset en een stand-by killer. In eerste instantie worden alleen huurders van Ymere en Far West bezocht.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over Step2Save op: www.step2save.nl