Campina introduceert Botergoud vloeibaar

29/07/2008 10:01

Campina

Campina introduceert Botergoud vloeibaar: genieten van de smaak van roomboter en gezond bovendien

Tilburg, 29 juli 2008 - Campina brengt een nieuwe revolutie in vloeibare bakproducten: Botergoud vloeibaar. Bereid met echte roomboter en plantaardige oliën. En geschikt voor dagelijks gebruik, want het bevat 75% minder verzadigde vetzuren dan roomboter uit een pakje. Op de verpakking staat dan ook het Ik Kies Bewust-logo. Botergoud vloeibaar ligt vanaf maandag 15 september in de winkel.

Met Campina Botergoud vloeibaar is het nu voor het eerst mogelijk om regelmatig met vloeibare roomboter te bakken. Tot nu toe hadden consumenten alleen de keuze tussen roomboter uit een pakje of vloeibare margarine die deze romige smaak mist. Met Botergoud vloeibaar speelt Campina in op de wens van consumenten om te kunnen genieten van de echte, volle smaak van roomboter en tegelijkertijd verantwoord met de gezondheid om te gaan.

Botergoud vloeibaar heeft het Ik Kies Bewust-logo gekregen, omdat het voldoet aan de criteria voor producten die een betere keuze zijn voor het dagelijks menu. Het product is van nature al vloeibaar, zodat er geen kunstmatige stoffen zijn toegevoegd om het vloeibaar te maken.

Botergoud vloeibaar zit net als vloeibare margarine in een handige knijpfles. Dat maakt het gemakkelijk en snel te doseren en voorkomt vette vingers en geknoei. Bovendien spat het niet.

De smaak en geur van roomboter

Campina maakt al jaren echte roomboter onder de naam Botergoud. Deze roomboter geeft Botergoud vloeibaar dan ook de bekende volle smaak en geur. Met Botergoud vloeibaar wordt vlees, net als met gewone roomboter, sappig en smaakvol. Bovendien kan er ook echte jus van worden gemaakt. Botergoud vloeibaar is geschikt voor alle soorten bereidingen, zowel koken en bakken als braden. Ook bijvoorbeeld taarten, sauzen en ovenschotels kunnen met Botergoud vloeibaar worden bereid.