Ingezonden persbericht


Alcatel-Lucent maakt resultaten tweede kwartaal 2008 bekend

Rijswijk/ Hilversum, 29 juli 2008 â¤* Alcatel-Lucent heeft vandaag de financiële resultaten over het tweede kwartaal van het boekjaar 2008 bekendgemaakt. In het tweede kwartaal groeide de omzet met 6,1 procent naar 4,101 miljard euro. De aangepaste operationele winst bedroeg 93 miljoen euro, oftewel 2,3 procent van de omzet. Het aangepaste nettoverlies kwam uit op 222 miljoen euro, oftewel 10 eurocent per aandeel.

In het tweede kwartaal van boekjaar 2008 daalde de omzet met 5,2 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal van vorig boekjaar en steeg de omzet met 6,1 procent ten opzichte van het eerste kwartaal van boekjaar 2008. De aangepaste nettomarge bedroeg 34,9 procent van de omzet, waarvan een half procentpunt het gevolg was van de verkoop van onroerend goed.

Tijdens het tweede kwartaal van boekjaar 2008 verminderden de CDMA-activiteiten sneller dan gepland. Dit was voor een groot gedeelte te danken aan een reductie van de kapitaaluitgaven van een belangrijke Amerikaanse klant. Hoewel er nieuwe omzetkansen zijn in andere geografische gebieden, heeft Alcatel-Lucent door de onzekerheid over uitgaven in Noord-Amerika zijn verwachtingen moeten bijstellen. Dit resulteerde in een goodwillverzwakking van 810 miljoen euro, wat heeft geleid tot een gerapporteerd nettoverlies van 1,102 miljard euro of 49 eurocent per aandeel.

Het volledige Engelstalige persbericht over de financiële resultaten vindt u hier.

###

Over Alcatel-Lucent

Alcatel-Lucent (Euronext Paris en NYSE: ALU) levert oplossingen die serviceproviders, ondernemingen en overheden wereldwijd in staat stellen om spraak-, data- en videocommunicatiediensten aan eindgebruikers aan te bieden. Als een leider op het vlak van vaste, mobiele en geconvergeerde breedbandnetwerken, IP-technologieën, applicaties en services biedt Alcatel-Lucent end-to-end oplossingen die fascinerende communicatiediensten voor de mensen thuis, op het werk en onderweg mogelijk maken. Met activiteiten in meer dan 130 landen is Alcatel-Lucent een lokale partner met een wereldwijd bereik. Het bedrijf heeft het meest ervaren wereldwijde servicesteam in de sector en is een van de grootste research-, technologie- en innovatieorganisaties in de telecomsector. Alcatel-Lucent realiseerde in 2007 een gecombineerde pro-formaomzet van 17,8 miljard euro en het hoofdkantoor bevindt zich in Parijs. Voor meer informatie, zie www.alcatel-lucent.com.



Ingezonden persbericht