Persbericht Eemland noord, 10.00 uur

Utrecht, 29-07-2008

Overval bakkerij in Soest opgelost

SOEST - Met de aanhouding van twee verdachten uit Hilversum en Rotterdam heeft de politie van de regio Midden- en West Brabant ook de overval op de bakkerij aan de Birkstraat in Soest opgelost.

Zij waren niet alleen verantwoordelijk voor deze brute overval op 5 juli waarbij een 18-jarige medewerkster van de bakkerij werd bedreigd met een mes maar ook voor de overval op een snackbar in Dongen en een bloemenzaak in Zundert. Deze overvallen vonden plaats op 10 en 14 juli.

In alle drie de gevallen was de werkwijze van het duo bijna identiek. Ze kwamen een winkel of snackbar binnen en de bedreigden het aanwezige personeelslid met een mes. Onder bedreiging van het mes moest dan de inhoud van de kassa worden af te geven.

De recherche van Midden- en West Brabant die een onderzoek startte had al idee om wie het ging, alleen was het duo zwervend in Nederland.

Woensdagochtend 16 juli werden ze in Vlaardingen gearresteerd. Ze waren in Vlaardingen bezig waren met het verwisselen van de (valse) kentekenplaten van hun vluchtauto en werden daarbij op heterdaad betrapt. In hun gezelschap was op dat moment vrouw (21 jaar)

Zij is na verhoor weer in vrijheid gesteld

De twee mannelijke arrestanten, respectievelijk 24 en 19 jaar oud, zijn overgedragen aan de politie Midden en West Brabant en inmiddels in verzekering gesteld. Het tweetal heeft hun aandeel in de drie genoemde overvallen bekend.