Deelgemeente Charlois Rotterdam

Albasten bruiloft in Charlois

Zaterdag 26 juli werd in Charlois wel een heel bijzonder jubileum gevierd: de heer en mevrouw van Zwol vierden hun 75-jarig huwelijksfeest.

Deelraadsvoorzitter Dick Lockhorst ging zaterdag op bezoek bij de heer en mevrouw Van Zwol, die deze dag hun albasten huwelijksfeest vierden (foto: fotopersbureau Cor Vos) Zij trouwden op 26 juli 1933 het stadhuis van Rotterdam. Zij leerden elkaar kennen bij de AJC (Arbeiders Jeugd Centrale) in Oostvoorne bij het Stenen Baken. Na hun trouwen gingen zij in Rotterdam-Zuid wonen. Zij kregen een dochter en een zoon. De familie is intussen verrijkt met 4 kleinkinderen en 5 achterkleinkinderen.

De heer Van Zwol was scheepstimmerman en mevrouw Van Zwol werkte in de huishouding. Daarnaast was de heer Van Zwol actief in de volkstuinvereniging en lid van een schaakvereniging.

En mevrouw Van Zwol was lid van bloemschikvereniging "De Floriade" waar zij ook voorzitster van was en daarnaast zat zij op een zangkoor.

Vandaag de dag is het echtpaar niet meer actief in het verenigingsleven. Ze hebben wel hobbys. De heer Van Zwol schaakt nog steeds graag en hij leest veel. Mevrouw Van Zwol borduurt af en toe nog. In het verleden borduurde zij erg veel en zij heeft ook nog gekantklost.

De heer Van Zwol maakte vroeger tegels van klei en beschilderde deze met gemeentewapens. Ook hield hij bijen.