Politie Zuid-Holland-Zuid

29/07 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

Dordrecht , 29-07-2008 o Persberichten district I

INBRAAK BEDRIJF
HENDRIK-IDO-AMBACHT Afgelopen weekend is ingebroken in een bedrijf aan de Veersedijk. De eigenaar deed daar maandag 28 juli 2008 aangifte van. Men is binnengekomen na het vernielen van een ruit van de achterdeur. Diverse ruimten werden doorzocht. Gestolen zijn een flatscreen en een fotocamera. Personeel van de Unit Forensische Opsporing stelt een sporenonderzoek in.

SOLDEREN LEIDT TOT BRAND
DORDRECHT - Op maandagmiddag 28 juli 2008 omstreeks 13.00 uur brak brand uit in een woning aan het Rudyard Kipling-Erf. Er kwam rook onder de dakpannen vandaan. Het dak bleek in brand te staan. Deze ontstond nadat de bewoner een gaatje in de dakgoot wilde solderen. De brandweer haalde een aantal pannen van het dak en bluste de brand. De bewoner kreeg hulp van de stichting Salvage van de gezamenlijke verzekeringmaatschappijen. Het schade bedrag is niet bekend. Er raakte niemand gewond.

AANGEHOUDEN
DORDRECHT - De politie heeft op maandagmiddag 28 juli een 33-jarige man uit Dordrecht aangehouden in de Olivier Noortstraat. De man liep op de Trompweg met twee loslopende honden. Dat werd gezien door twee toezichthouders die de man hiervoor wilden bekeurden omdat er op die weg geen honden mogen loslopen. De man was het daar niet mee eens en weigerde zijn gegevens op te geven. Hij beledigde de toezichthouders en liep daarna weg. Aan verzoeken om te blijven staan omdat hij was aangehouden, voldeed hij niet. De toezichthouders liepen de man achterna en schakelden onderweg de politie in. Die hielden de man aan. Na verhoor op het bureau werd hij weer heengezonden. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

BURENTWIST
DORDRECHT De politie heeft op maandagavond 28 juli een 38-jarige man uit Dordrecht aangehouden in de Buizerdstraat. De man ligt in de clinch met zijn achterbuurman en gooide lege bierflesjes en schoteltjes richting zijn huis. Er raakte gelukkig niemand gewond. De betreffende achterbuurman schakelde de politie in en deed aangifte. Daarop werd de 38-jarige aangehouden en ingesloten. De politie onderzoekt de zaak.

POLITIE ZOEKT GETUIGEN VAN INBRAAK
DORDRECHT - De Politie Zuid-Holland-Zuid komt graag in contact met mensen die getuige zijn geweest van een inbraak in een woning. De woning aan de Sperwerstraat werd tussen 23 juli 23.30 en 24 juli 12.30 uur door onbekende(n) bezocht. De inbreker(s) forceerde(n) een raam en maakten een televisie en audioapparatuur buit. Wie deze inbraak heeft zien gebeuren of anderszins meer weet wordt verzocht contact op te nemen met de Surveillancedienst van het district Dordrecht en Zwijndrechtse Waard via 0900-8844 (lokaal tarief).

AANGEHOUDEN MET HARDDRUGS
ZWIJNDRECHT De politie heeft op maandagavond 28 juli een 37-jarige man en een 34-jarige man, beiden uit Zwijndrecht, aangehouden op de Thorbeckelaan. Surveillerende agenten zagen een auto met alarmlichten aan bij een bushalte staan. De 34-jarige stapte in bij de bestuurder. De politie besloot de inzittenden daarop te controleren omdat mogelijk gedacht werd aan een drugsdeal. De 37-jarige bestuurder reageerde nerveus en bleek inderdaad harddrugs bij zich te hebben. Zo ook de 34-jarige inzittende. Beiden werden aangehouden op verdenking van overtreding van de Opiumwet. Toen de 37-jarige werd geboeid zag hij kans weg te rennen. Hij werd in de omgeving van het Berlijnseplein gevonden in de bosjes. De verdachten zijn ingesloten. De auto en de drugs zijn in beslaggenomen voor onderzoek.

VERDACHT VAN INBRAAK IN VRACHTWAGEN(S)
DORDRECHT Drie mannen van 21 en 22 (2) jaar van Albanese afkomst zijn in de nacht van maandag 28 juli op dinsdag 29 juli door de politie aangehouden in de omgeving van een parkeerplaats bij een tankstation langs de A16 bij Dordrecht. De politie kreeg melding van een verdachte situatie. Drie personen zouden op de parkeerplaats tussen vrachtwagens doorlopen en mogelijk inbreken. Samen met collegas van Midden West Brabant werd poolshoogte genomen en de drie verdachten werden gesnapt. Hoewel ze probeerden te vluchten, wisten de agenten hen in de kraag te vatten. De drie zijn in verzekering gesteld. Onderzoek op de parkeerplaats wees uit dat er in tenminste één vrachtwagen was ingebroken. Het zeil was opengesneden en van de lading 1200 dozen whisky was uit 1 doos 1 fles whisky gestolen. Door de chauffeur is aangifte gedaan. De politie onderzoekt de zaak.