Gemeente Oldenzaal


College wil meer recreanten en toeristen naar Oldenzaal trekken

gepubliceerd op : 29-7-2008

Oldenzaal moet meer recreanten en toeristen naar de stad trekken. Om het verblijf in de stad, het recreatiepark Het Hulsbeek en de nabije omgeving aantrekkelijker te maken en te behouden, is het nodig om nieuwe producten te ontwikkelen en de kwaliteit van het bestaande te verbeteren. Het college wil dit stimuleren met de subsidieregeling Stimuleren recreatie en toerisme Oldenzaal. Met deze regeling kunnen bijzondere arrangementen of geheel nieuwe initiatieven worden opgezet.

In combinatie met recreatief fietsen en wandelen vanuit huis of de vakantieverblijfplaats heeft Oldenzaal, met haar sfeervolle en cultuurhistorische binnenstad, veel potentie om te profiteren van de vele toeristen en recreanten die in de omgeving verblijven en wonen. De gemeente Oldenzaal richt zich daarom op meer bekendheid als verblijfplaats en als dagrecreatieve bestemming. "Het doel is de stad op de kaart te zetten als een attractieve, levendige stad die zich uitstekend leent voor een gezellige vakantie of een dagje uit. Grotere bekendheid versterkt het economisch en sociaal klimaat van de stad", aldus wethouder Welten.

De gemeente Oldenzaal waardeert nieuwe toeristisch-recreatieve initiatieven. "De subsidieregeling Stimuleren recreatie en toerisme Oldenzaal stimuleert en ondersteunt de organisatie, ontwikkeling en uitvoering van nieuwe toeristisch-recreatieve producten en activiteiten binnen de stad Oldenzaal en haar grondgebied", vertelt wethouder Welten. "In het verleden heeft deze stimuleringsregeling onder andere bijgedragen aan de ontwikkeling en realisatie van de Oldenzaalse Schatjes. Dit zijn keramische geveltjes van het Palthe Huis en het Michoriushuis die als souvenir weggegeven kunnen worden. Tevens is een groepsarrangement genaamd City Challenge gerealiseerd, een spannend spel in de vorm van een gps-tocht in de binnenstad. De Horse Driving Twente heeft een dusdanige kwalitatieve verbetering doorstaan dat het een internationale status heeft gekregen".

Op de subsidie kan aanspraak worden gemaakt wanneer de ontwikkelde activiteiten of het nieuwe product een toegevoegde waarde is op het bestaande toeristisch-recreatieve aanbod. Het moet vernieuwend en origineel zijn, een regionale uitstraling hebben en indien mogelijk ook een uitstraling binnen het Duitse grensgebied. Bij voorkeur is er zicht op continuïteit na afloop van het project. Het initiatief mag geen commercieel karakter hebben.
Omdat het een stimuleringssubsidie is, mag het product of de activiteit niet afhankelijk zijn van de gemeentelijke bijdrage.