Werkgeversvereniging AWVN

Advocaten

Advies over 30%-regeling loont

Datum: 29 juli 2008

In een zaak rond de 30%-regeling stelde rechtbank Haarlem dat het nalatige optreden van een belastingadviseur een zaak tussen de werknemer en de adviseur is. Hierdoor liep een werknemer ruim twee jaren toepassing van die regeling mis.

Een werknemer met de Franse nationaliteit woont sinds augustus 2002 in Nederland. Hij heeft een 30%-regeling. In november 2003 gaat hij werken bij een andere werkgever. Onder voorwaarden is de 30%-regeling door te schuiven naar een volgende werkgever. Om te kunnen doorschuiven, moeten werkgever en werknemer samen een nieuw verzoek voor toepassing van de 30%-regeling inclusief alle bijlagen indienen. De adviseur van de Franse werknemer overlegde de gegevens niet. Zelfs toen het verzoek voor toepassing van de regeling door de belastingdienst werd afgewezen, diende de adviseur geen bezwaar in tegen de afwijzing.

Een nieuwe adviseur diende in januari 2007 een verzoek in voor toepassing van de 30%-regeling met terugwerkende kracht tot november 2003. De rechtbank keurde de toepassing van de 30%-regeling goed, maar wees het verzoek om terugwerkende kracht toe te passen af. Het loont dan ook zeer om tijdig goed fiscaal advies in te winnen.

AWVN ondersteunt haar leden bij het aanvragen van een 30%-regeling voor hun werknemers.