Ingezonden persbericht

Den Haag, 25 juli 2008

PRIMEUR Den Haag TV VIA ZIGGO DIGITAAL

Het lokale Haagse station Den Haag TV zendt vanaf 30 juli digitaal uit. Alle Ziggo-abonnees in de Haagse regio met een digitale ontvanger kunnen de programma's van Den Haag TV ontvangen op kanaal 950. Den Haag TV treedt hiermee als een van de eerste lokale omroepen toe tot digitale televisiepakketten.

In de gehele regio Haaglanden (Den Haag, Zoetermeer, Delft, Wassenaar, Leidschendam, Nootdorp, Pijnacker en Rijswijk) kunnen kijkers nu Den Haag TV volgen in digitale beeld- en geluidskwaliteit.
Den Haag TV heef naast een actuele kabelkrant met Haags nieuws een divers programma-aanbod. Op het kanaal zijn onder meer programma's als MTNL, het Turkstalige Demet, het kunst- en cultuurprogramma Spektakel, het hippe Agga Fresh, buurttelevisie van Cineac Laak en Schilderswijk TV en het NPS-programma City Folk te zien.
Directeur Sedat Bugdaci is opgetogen: "Lokale omroepen vervullen een belangrijke functie en moeten dus ook meegaan met nieuwe technische ontwikkelingen. Wij zijn er trots op dat we een van de koplopers op de digitale kabel zijn."
Al geruime tijd zijn de lokale omroepen en de kabelbedrijven met elkaar in gesprek om te kijken of lokale omroepen ook digitaal kunnen worden doorgegeven. Op dit moment gebeurt dat nog enkel analoog.
Stadsomroep Den Haag is verantwoordelijk voor het '100% Haagse' station Den Haag FM 92.0, Den Haag TV, het radiostation voor jongeren FunX en de kabelradiokanalen Den Haag FM 95.9 en Den Haag Totaal 106,8.