Ingezonden persbericht


Direct geplaatste spelers Ricoh NTK bekend

Maandag 11 tot en met zondag 17 augustus vinden op de gravelbanen van tennispark Bastion Baselaar in Den Bosch de Ricoh Nationale Tennis Kampioenschappen (NTK) plaats. Zojuist is bekend gemaakt welke tien dames en heren zich rechtstreeks hebben geplaatst voor het hoofdtoernooi. In Den Bosch strijden in totaal zestien dames en zestien heren in het enkelspel om de nationale titel. Naast het enkelspel wordt ook gespeeld in het dames-, heren- en gemengddubbelspel.

Rechtstreeks geplaatste spelers

Dames Woonplaats

Pauline Wong (5) Vlaardingen

Olga Kalyuzhnaya (8) Berlicum

Suzanne v. Hartingsveldt (9) Goes

Marlot Meddens (15) Voorhout

Kiki Bertens (17) Wateringen

Bo Verhulsdonk (20) Zaandam

Richel Hogenkamp (21) Doetinchem

Stephanie Gomperts (22) Utrecht

Mireille Bink (23) Den Haag

Quirine Lemoine (24) Woerden

Heren Woonplaats

Paul Logtens (11) Rotterdam

Bart de Gier (12) Wieringerwaard

Marcus Hilpert (13) Den Haag

Boy Wijnmalen (15) Den Haag

Peter Lucassen (18) Vught

Bart Beks (19) Nuenen

André van der Bijl (20) Etten-Leur

Eric Reuijl (21) Den Haag

Thomas Schoorel (22) Amsterdam

Jasper Smit (24) Volendam

( ) = KNLTB ranglijstpositie per 28 juli 2008

Bovenstaande tien spelers en speelsters worden op basis van hun positie op de KNLTB ranglijst direct toegelaten tot het hoofdtoernooi. De beste vier dames en heren van het kwalificatietoernooi, dat op maandag 11 en dinsdag 12 augustus wordt gespeeld, plaatsen zich eveneens voor het hoofdtoernooi. Ook neemt de kampioen van de Lotto Nationale Jeugd Kampioenschappen (NJK) tot en met 18 jaar bij zowel de meisjes als jongens deel aan de Ricoh NTK. De Lotto NJK vinden de week voorafgaand aan de Ricoh NTK plaats. De laatste plek in het hoofdtoernooi wordt vergeven door middel van een wildcard. In een later stadium maakt de KNLTB bekend aan wie deze wildcard wordt toegekend.

Speeltijden

Van maandag tot en met woensdag wordt er gespeeld vanaf 10.00 uur. Op de overige dagen beginnen de wedstrijden om 12.00 uur. De finales damesenkelspel en gemengddubbelspel vinden plaats op zaterdag 16 augustus. Op zondag 17 augustus staan de finales herenenkelspel, damesdubbelspel en herendubbelspel op het programma. De toegang tot de Ricoh NTK is op alle dagen gratis.

Loting

De loting voor het herenenkelspel en damesenkelspel vindt plaats op dinsdag 12 augustus om 17.30 uur in het clubhuis van tennispark Bastion Baselaar aan de Mr Vriensstraat 1 in Den Bosch. Voor meer informatie over de Ricoh NTK kijkt u op www.knltb.nl.

Noot voor redacties: