Ingezonden persbericht


Thema woensdag 30 juli: Howdy Hoorn!

Cowboys en Indianen bevolken woensdag 30 juli het centrum van Hoorn. Dat is tenminste de bedoeling. Naast de reguliere woensdagmarkt met o.a. een gezellige en inspirerende curiosa-, kunst- en boekenmarkt, kent deze dag het thema 'Howdy Hoorn'.

The Barn Dancers uit Benningbroek en de Blue Mountain Country Dancers uit Hoorn hebben de handen ineengeslagen om deze woensdagmarkt een eigen gezicht te geven. Country linedansen is toch op een plezierige manier bewegen en ontspannen tegelijk? Om dat te tonen worden op bepaalde tijden door beide clubs een demonstratie gegeven. Om iedereen te laten voelen hoe leuk het is kennis te maken met deze dansen worden er ook workshops gehouden, waarbij het plubliek uitgenodigd wordt een dans te leren. Ter ondersteuning zullen dansers van de groepen rondom staan. Ook is er tussen de demo's en workshops tijd vrij om te dansen, Just for Fun. De dansvloer is tegenover V&D. De muziek om vrij te dansen begint te draaien om 12.00 uur. Het programma wordt gepresenteerd en live uitgezonden op Radio Noord Holland en wordt ondersteund door twee zangeressen.

De activiteiten op de Grote Noord worden verder aangevuld met een westernsaloon met dieren en ponyrijden. Iedereen die als een cowboy of een indiaan naar de stad komt mag gratis in het zadel klimmen. Kom dus vooral verkleed naar de stad!

Voor de echte avonturiers wordt er een grote rodestier door Sportopbouwwerk op de Roode Steen neergezet. Hier kunnen de beste cowboys hun krachten meten met "The Bull". Daarnaast zorgt sportopbouwwerk ook voor de Mega Summergames met o.a. boardingvoetbal, trampolinespringen, luchtkussens en unihockey. Ook Stichting Netwerk is van de partij. Zij organiseren o.a. het maken van verentooien en gaan er voor zorgen dat de indianen geschminkt kunnen worden.

Programma (van 10.00 tot 17.00 uur)
Kleine Noord antiek- en curiosamarkt Grote Noord kunstmarkt + Country & Westernactiviteiten Roode Steen Mega Summergames
Nieuwstraat boekenmarkt
Gouw Creatief- en ambachtenmarkt Gedempte Turfhaven Creatief- en ambachtenmarkt

Thema woensdag 6 augustus: Hoorn in Beweging
Vandaag keert het Openlucht Biljarttoernooi weer terug naar de Roode Steen en worden er diverse sportieve demonstraties gegeven. Verder zijn er de vaste marktonderdelen met o.a. curiosa en brocante op het Kleine Noord, creativiteit op de Gedempte Turfhaven en de Gouw, en kunst op het Grote Noord.

Het Openlucht Biljarttoernooi wordt gespeeld op de Roode Steen op zes biljarts onder leiding van de KNBB. In de categorie libre en driebanden ontpopt zich een waar toernooi om de Zuiderzeebokaal. Dit toernooi bestaat alweer een jaar of zes maar vindt nu voor de tweede maal plaats op het mooiste plein van Hoorn.

Hoorn In Beweging is een fantastisch initiatief, men is ingespannen bezig met het lichaam en de geest raakt ontspannen waardoor men goed in balans komt. Een bijdrage van de Noordhollandse Bedrijfsmasseurs hieraan is hun stoelmassage. Dit is een fijne manier om nek, schouders, rug etc. nog meer te ontspannen... De Noordhollandse Bedrijfsmasseurs, zijn gediplomeerde therapeuten die in heel Noord-Holland hun diensten aanbieden. U treft ze aan voor het oude stadhuis op de Nieuwstraat.

Programma (van 10.00 tot 17.00 uur)
Kleine Noord antiek- en curiosamarkt Grote Noord kunstmarkt
Roode Steen Openlucht Biljarttoernooi Gouw Creatief- en ambachtenmarkt Gedempte Turfhaven Creatief- en ambachtenmarkt

In verband met de Hoornse kermis zijn er op de woensdagen 13 en 20 augustus geen Woensdagmarkten. Op woensdag 27 augustus vindt de laatste markt van dit jaar plaats en is het thema Hoorn op Rolletjes. Er is dan een oldtimershow en er zijn diverse demonstraties.