Openbaar Ministerie

Verdachten heling voor de rechter

29 juli 2008

Op woensdag 30 juli a.s. staan drie verdachten van heling terecht bij de rechtbank Arnhem. De verdachten zijn 20, 21 en 22 jaar oud en woonachtig in Culemborg.

Onderzoek
In het najaar van 2007 is een groot politieonderzoek gestart naar aanleiding van het toenemende aantal auto- en woninginbraken in Culemborg. Vanaf april 2008 zijn negentien verdachten aangehouden. Zij worden verdacht van het, in wisselende samenstelling, plegen van diefstal en/of het helen van gestolen goederen. Drie verdachten zitten nog in voorlopige hechtenis. Negen verdachten zijn minderjarig. Sinds de aanhoudingen vinden er nagenoeg geen auto- en woninginbraken meer plaats in Culemborg.

Zitting
De drie mannen die woensdag 30 juli voor de rechter moeten verschijnen zijn de hoofdverdachten van het helen van gestolen goederen. Om 9.30 uur staat de 21-jarige verdachte terecht en om 11.00 uur staan de 20-jarige en 22-jarige verdachten terecht.
De twee minderjarige hoofdverdachten van de diefstallen zijn gedagvaard voor de kinderrechter voor de zitting van donderdag 5 augustus.
Het Openbaar Ministerie zal nog beoordelen hoe de zaken tegen de andere verdachten zullen worden afgedaan.