Politie Groningen

Woensdag 30 juli 2008

Provincie Groningen, 30-07-2008

Groningen: aangehouden na mishandeling

Een 44-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats werd dinsdagavond aangehouden nadat hij in en buiten een woning aan het Floresplein voor problemen had gezorgd. De man belaagde zijn ex-partner in haar huis, ging er met haar gsm vandoor, kwam later terug waarna de vrouw op straat opnieuw werd geslagen. Een buurman en een omstander wisten de vrouw te ontzetten waarna het ook tussen hen en de 44-jarige tot een handgemeen kwam. De politie arresteerde de man korte tijd later. Onderweg naar de politiecel wist de man een ruit van een politieauto kapot te schoppen. Hij is ingesloten.

Groningen: inbreker door gedupeerde aangehouden

De vermoedelijke dader van een inbraak in een woning dinsdagavond aan de Borgwal in Groningen, is s nachts door de gedupeerde in de kraag gegrepen. De getroffen huurder had van getuigen van de inbraak gehoord dat de dader de vorige bewoner van zijn huis was. Toen hij de betreffende man enkele uren later door de straat zag lopen, wist hij hem na een korte achtervolging te vloeren en vast te houden. De gealarmeerde politie nam de vermoedelijke inbreker van hem over. Bij de inbraak werden onder meer computers, dvd-spelers, telefoons en een fiets weggenomen. Buurtgenoten hadden hun voormalige buurman op de betreffende fiets met een aantal zwaar gevulde tassen zien wegrijden. De verdachte, een 41-jarige inwoner van Groningen, is voor onderzoek ingesloten.

Groningen: 100 te snel

Een 50-jarige motorrijder uit Groningen zag zijn rit dinsdagmiddag op de noordelijke ringweg door de politie beëindigd. De man bracht de klok van een snelheidscontrole op 170 kilometer per uur, 100 kilometer te hard. Hij werd even verderop staande gehouden en mocht zijn rijbewijs inleveren. De man verklaarde dat hij het gas even had opengetrokken om enkele autos in te halen.

Farmsum: 21 ton aluminium gestolen

De politie doet onderzoek naar de diefstal van ongeveer 21 ton kg aluminium op een bedrijventerrein aan de Loodweg in Farmsum. De diefstal van de tientallen blokken, met een waarde van ruim 50-duizend euro, vond plaats tussen maandagmiddag en dinsdagmorgen. Vermoedelijk is een heftruck gebruikt om de blokken op een gereedstaande vrachtwagen te laden. De dieven zijn het terrein op gekomen door een toegangshek te forceren. Een medewerker van het bedrijf heeft aangifte gedaan.

Stadskanaal: getuigen mishandeling gezocht

Een 53-jarige inwoner van Stadskanaal is dinsdagavond rond 21.15 uur mishandeld op een fietspad aan de Hoveniersweg in zijn woonplaats. De man zat op een bankje nabij de tennisbaan toen een groep jongeren langs kwam en de fiets van de Kanaalter eiste. Deze weigerde dit. Vervolgens werd het slachtoffer meerdere keren geschopt en geslagen. Toen een automobilist stopte gingen de jongeren er vandoor in de richting van de Borgenbuurt. De groep zou bestaan uit twee meisjes en enkele jongens. Een aantal jongens droeg petjes. De politie wil graag spreken met personen die meer informatie hebben over dit incident. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie via het landelijke telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Westerlee: brommobiel op kop in tuin

Een 28-jarige man uit Winschoten is dinsdagavond op de Hoofdweg in Westerlee met zijn brommobiel over de kop geslagen. Het voertuig kwam daardoor in een tuin terecht. De bestuurder verklaarde zijn voertuig niet meer onder controle te hebben gehad. Uit een blaastest bleek dat de Winschoter onder invloed van alcohol was. Een exact
alcoholpromillage werd niet duidelijk. De man is voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht. Daar is ook een bloedproef afgenomen. De politie maakt proces-verbaal op.

Bellingwolde: autos botsen op kruising

Een 62-jarige automobilist uit Veendam is dinsdagavond gewond geraakt bij een verkeersongeval in Bellingwolde. De man reed over de Oostersingel in de richting van de Middensingel en kreeg op de kruising van beide straten geen voorrang van een 18-jarige automobilist uit Bellingwolde. Door de aanrijding die daarop volgde, sloeg de auto van de Veendammer over de kop. Hij is in het ziekenhuis behandeld aan zijn verwondingen. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Leens: man aangehouden na huiselijk geweld

De politie heeft dinsdagmiddag in Leens een 43-jarige inwoner aangehouden op verdenking van huiselijk geweld. De man had in zijn woning zijn 36-jarige partner mishandeld. Die moest zich aan haar verwondingen laten behandelen. De verdachte is ingesloten.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft dinsdag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Veendam, Woortmanslaan: aantal geregistreerde voertuigen: 141, aantal overtredingen: 16, hoogst gemeten snelheid: 103 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Oldekerk, Munnikeweg: aantal geregistreerde voertuigen: 714, aantal overtredingen: 14, hoogst gemeten snelheid: 105 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Doezum, N980: aantal geregistreerde voertuigen: 498, aantal overtredingen: 45, hoogst gemeten snelheid: 77 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Noordwijk, Noorderweg: aantal geregistreerde voertuigen: 85, aantal overtredingen: 9, hoogst gemeten snelheid: 89 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.