Senternovem


30-07-2008 | Inspectieverklaring vloeistofdichte vloeren vervalt

Op 1 oktober 2008 vervalt de verplichte PBV-verklaring voor vloeistofdichte vloeren. De verklaring geeft aan dat een geĂŻnspecteerde bedrijfsvloer vloeistofdicht is en op welke datum de inspectie heeft plaatsgevonden. In de toekomst is er geen PBV-verklaring meer nodig en volstaat het inspectierapport om aan te tonen dat een vloer vloeistofdicht is.

Het PBV houdt op te bestaan. Op verzoek van het opdrachtgevende bedrijfsleven voert het ministerie van VROM deze wijziging door. Hiervoor past het ministerie de RARIM (de ministeriele regeling bij het `Activiteitenbesluit', waarvan de PBV-verklaring onderdeel uitmaakt) aan. De wijziging wordt in september 2008 gepubliceerd in de Staatscourant en op de websites van Bodem+ en SIKB.

Tegelijk met deze wijziging draagt het PBV het beheer over de richtlijnen voor ontwerp, aanleg en inspectie van vloeistofdichte vloeren over aan SIKB. Er wordt een nieuw college voor bodembescherming ingesteld dat de richtlijnen gaat beheren. Tekst en informatie over de richtlijnen vindt u vanaf september op www.SIKB.nl. Het overzicht van erkende aannemers en inspectie-instellingen vindt u op deze website.