Brandweer Midden- en West-Brabant

Persberichten

Alerte reactie spaart huis

De waakzaamheid van de bewoners heeft er misschien wel toe geleid dat hun boerderijtje aan de Engelsestoof in Wijk en Aalburg niet helemaal afbrandde, en dat ze zelf niet in gevaar kwamen.

Tijdens het hevige onweer van zondagnacht sloeg de bliksem in en daardoor vloog de rieten kap in brand. Dat gebeurde even voor vier uur.

" De bewoners waren al wakker toen dat gebeurde, ze zaten vanwege het onweer aangekleed beneden", vertelt Rinus van Eeten, officier van dienst van de brandweer. Door de blikseminslag viel de stroom uit in het huis. "De man des huizes probeerde in de meterkast de boel te herstellen, maar merkte dat het slechts in een deel van het huis weer licht werd. Toen liep hij een rondje en rook in het achterhuis een sterke brandlucht. Er was daar brand uitgebroken in de rieten kap."

De bewoners belden meteen 112. De brandweer rukte met twee wagens uit, omdat het om een rieten kap ging, en liet een hoogwerker uit Waalwijk overkomen. De brandweerlieden blusten zowel aan de binnen- als aan de buitenkant. Om vijf uur was het vuur geblust. De schade viel relatief mee.

Gisterenmiddag kwam de brandweer nog een keer ter plaatse. Het broeide onder het zeil dat de brandweer 's nachts over het huis gespannen had, daardoor ontstond rookvorming. De brandweer verwijderde daarop een deel van het riet.
Brabants Dagblad
29 juli 2008

Persberichten


* Scouting Loon op Zand krijgt nu feestelijk bezoek brandweer
* Versterking voor brandweer Oosterhout

* 'Nederland beter voorbereid op ramp of crisis'
* Blauwe lampjes voor hulpdienst

* Automobilist vliegt in Waalwijk van viaduct af
* Grote oefening hulpdiensten op kermis in Tilburg
* Brand in koeienstal na laswerkzaamheden
* Twee gewonden bij ongeluk op Sluisweg in Waalwijk
* 'Burger moet eigen verantwoordelijkheid nemen'

Sitemap | Disclaimer | Print | Contact | Home