Politie Twente

Nagekomen persbericht Politie Twente 30 juli 2008

Bejaarde vrouw in woning beroofd

Hengelo

Vrijdag 25 juli heeft een onbekend gebleven man een 93-jarige Hengelose in haar woning aan de Hennepstraat met enig geweld beroofd van haar portemonnee. De politie Twente is een onderzoek gestart.

Vrijdagavond 25 juli omstreeks 18.30 uur gaat de deurbel van de 93-jarige bewoonster van het wooncentrum Korenbuurt in Hengelo. Als zij de deur opent, probeert een onbekende man zich met een smoesje toegang tot de woning te verschaffen. Omdat de 93-jarige het niet vertrouwt opent zij de deur maar een klein stukje. Desondanks weet de onbekende man toch een greep in de tas van haar te doen. Als de vrouw dit probeert te beletten gebruikt hij geweld, pakt haar portemonnee en gaat er vandoor. Hoewel de gealarmeerde politie direct het gehele gebouw heeft afgezocht is de man niet meer aangetroffen.

De bejaarde vrouw omschrijft de man als volgt: . +/- 40 jaar
. Lengte 180/180m
. Getinte huid
. Zwart haar, lang in de nek, mogelijk een staartje . Lichte broek
. Blauw T-shirt met lichte streep over de borst . Donkere jas
. Donkere schoenen

Het incident heeft behoorlijke indruk gemaakt op de bejaarde vrouw en haar medebewoners. Mede door het feit dat zij haar portemonnee al 88 jaar in haar bezit had. De politie Twente is een onderzoek gestart naar deze laffe diefstal en vraagt getuigen zich te melden. Kent of herkent u de dader aan de hand van bovenstaand signalement, ook dan wordt u verzocht contact op te nemen. Dit kan via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. (08-094073)