Ingezonden persbericht

Renger geeft nieuwe A1GP-bolide de sporen in Assen

Renger van der Zande zal zondag 3 augustus op het circuit van Assen een demonstratie geven in de hagelnieuwe A1GP-auto, die is gebouwd door Ferrari. Tijdens de Rizla Racing Day zal Renger de auto zijn eerste ronden laten rijden op Nederlandse bodem.

Nadat de A1GP drie seizoenen uitkwam met de inmiddels bekende auto, is het nu in zee gegaan met Ferrari, die de auto voor het komende seizoen heeft gebaseerd op de Ferrari F2004, waar Michael Schumacher in 2004 het wereldkampioenschap Formule 1 mee won. Renger is de eerste Nederlander die de eer krijgt om de bolide de sporen te geven en is dan ook zeer enthousiast. "Dit is natuurlijk geweldig", lachte hij. "Niet alleen ben ik de eerste coureur die de auto aan het Nederlandse publiek mag tonen, het is ook nog eens een prachtige wagen. En het is een Ferrari, wat natuurlijk altijd speciaal is."

Renger is geen onbekende in de A1GP-paddock. In het seizoen 2006/2007 reed hij als rookie-rijder voor Team Nederland en werd hij ook ingezet in een handvol races. Een vierde plaats in China was zijn beste resultaat. "Ik bewaar goede herinneringen aan de A1GP", zei hij. "Ik heb dan ook erg veel zin om het publiek in Assen een mooie show te geven met deze gloednieuwe wagen. Ik zal in ieder geval mijn uiterste best doen!"

De Rizla Racing Day vindt plaats op zondag 3 augustus van 10.00 uur tot 18.00 uur op het circuit van Assen.