KPN NV

KPN Nieuws

Mid Ocean Brands kiest voor SAP Hosting van KPN

Datum

4 augustus 2008

Nummer

064

Mid Ocean Brands, een van de grootste leveranciers van relatiegeschenken en premiums wereldwijd, besteedt het hosten van zijn SAP-applicaties uit aan KPN. Hierdoor zijn de bedrijfsgegevens van Mid Ocean Brands voortaan altijd beschikbaar en kunnen zij flexibel groeien en krimpen in ICT wanneer daar behoefte aan is. Het contract heeft een duur van vijf jaar. SAP heeft KPN onlangs bekroond met een Gold Partnership voor SAP Hosting. Het feit dat KPN beschikt over de combinatie van een hoogwaardig Europees netwerk en ICT-oplossingen gaf de doorslag.

Zekerheid in beschikbaarheid

Mid Ocean Brands besteedt zijn backoffice-, CRM-, SCM- en Business Warehouse-systemen uit aan KPN. In piekperiodes zoals december, wanneer er veel vraag is naar relatiegeschenken, moet het bedrijf kunnen rekenen op een altijd beschikbare en stabiele ICT-omgeving. Onze systemen moeten zich kunnen aanpassen aan de ICT-behoefte van elk moment. De SAP Hosting-services van KPN maken dit voor ons mogelijk. We hebben voor KPN gekozen vanwege zijn innovatieve expertise in SAP Hosting. In de toekomst willen wij het online verkoopkanaal uitbreiden. Dan is het wel zo prettig dat onze ICT-omgeving flexibel is. Het is van strategisch belang dat onze SAP-applicaties altijd beschikbaar zijn. Een groot deel van onze dienstverlening is hiervan afhankelijk aldus Hans Kramer, directeur ICT van Mid Ocean Brands.

Gegarandeerd géén dataverlies

KPN is trots dat een gerenommeerde partij als Mid Ocean Brands KPN heeft gekozen voor zijn klantgerichte en innovatieve SAP Hosting-expertise , aldus John van Vianen, directeur ICT-Services van KPN. In eerste instantie gaan 300 medewerkers van het bedrijf met SAP werken. Onlangs heeft KPN de audit voor SAP Hosting met succes doorlopen, waarbij SAP KPN prijst voor zijn visie op ICT. Door CyberCenters (datacenters) over grote afstand aan elkaar te koppelen ontstaan zogenaamde stretched clusters welke maximale beschikbaarheid zonder verlies van data realiseren.

KPN als ICT-dienstverlener

SAP Hosting maakt deel uit van de managed-ICT-dienstverlening van KPN voor de zakelijke markt. KPN heeft meer dan 20 jaar ervaring in SAP Hosting, waarbij KPN de SAP-applicaties inclusief alle beschikbare bedrijfsgegevens vanuit zijn zwaarbeveiligde CyberCenters beheert. Vanuit deze CyberCenters beheert KPN de SAP-applicaties voor een groot aantal klanten. Hiermee komt KPN tegemoet aan de behoefte van veel zakelijke klanten om bij één leverancier terecht te kunnen voor zowel telecom- als ICT-oplossingen. Alle informatie over de ICT-oplossingen van KPN is te vinden op: kpn.com/ict.

Over Mid Ocean Brands

Mid Ocean Brands is een van de grootste importeurs en leveranciers van relatiegeschenken en premiums, met een productrange van ongeveer 4.500 verschillende promotionele artikelen. Producten worden direct uit voorraad geleverd aan een klantengroep van ongeveer 15.000 distributeurs van promotionele producten. Mid Ocean Brands is vooral in Europa actief, maar levert ook aan klanten in de rest van de wereld. Mid Ocean Brands koopt zijn producten rechtstreeks uit het Verre Oosten via zijn inkoopkantoren in Hongkong en Sjanghai en diverse andere kantoren in Azië. De organisatie is in heel Europa vertegenwoordigd, met tien regionale verkoopkantoren (Benelux, Spanje, Italië, Frankrijk, Duitsland, UK, Polen, Zweden, Hongarije) en een exportafdeling en drie strategisch gelegen logistieke centra in Nederland, Spanje en Polen.