Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Videochatten wint aan populariteit
Chatter ziet het liefst met wie hij communiceert

OSS, 4 augustus 2008 - Maandagochtend ontving de grootste gratis videochatwebsite van Nederland, Solomio.nl, haar 3.500ste profiel binnen 48 uur. Deze profielmogelijkheid is nieuw en werd dit weekend gelanceerd. Videochatten wint aan populariteit, omdat gebruikers elkaar via de webcam kunnen zien. Op deze manier kunnen chatters zich niet voordoen als iemand anders, zoals bij MSN. Dagelijks bezoeken 50.000 tot 80.000 mensen www.solomio.nl en vinden er meer dan 250.000 chats plaats.

Chatvrienden voor het uitkiezen
Solomio.nl wil met de toevoeging van de profielen chatters elkaar eenvoudiger laten 'uitkiezen'. Voordat een chat start, kan men iets lezen over de andere persoon. Zo is de kans dat het klikt veel groter. Gebruikers met een profiel krijgen tevens toegang tot gratis extra functionaliteiten, zoals een media-album voor foto's en filmpjes, een persoonlijk gastenboek en kunnen vrienden worden met andere Solomio-chatters met een profiel.

Over Solomio.nl
Solomio.nl bestaat sinds 2004. Het bedrijf heeft 20 personeelsleden en maakt daarnaast gebruik van de diensten van ongeveer 50 vrijwillige moderators. De chatwebsite heeft een breed publiek, van jong tot oud, man en vrouw, dat elkaar online ontmoet. Binnen de regels kan over alles gepraat worden met elkaar. Moderators volgen de chats en zij verwijderen ongewenste reacties, zoals racistische uitingen, direct. Voor 18+ gesprekken is alleen plaats in de daarvoor aangewezen, afgesloten chatrooms.


- / - - / -

Noot voor de redactie /