Gemeente Emmen

wegwerkzaamheden in de gemeente Emmen

28 juli 2008

In de periode van 4 augustus tot en met half september 2008 vinden er diverse wegwerkzaamheden plaats in de gemeente Emmen, waardoor enkele wegen in verschillende perioden gestremd zijn. Onderstaand vindt u een overzicht van de diverse werkzaamheden en de perioden waarin ze gepland staan.

In de periode van 4 augustus tot en met half september 2008 vinden er diverse wegwerkzaamheden plaats in de gemeente Emmen, waardoor enkele wegen in verschillende perioden gestremd zijn. Onderstaand vindt u een overzicht van de diverse werkzaamheden en de perioden waarin ze gepland staan.

Stremming Burgemeester Osselaan in Schoonebeek
De gemeente Emmen is voornemens de Burgemeester Osselaan, het gedeelte vanaf de Kanaalweg (inclusief de kruising Kanaalweg met de Burgemeester Osselaan) tot de rotonde bij de bebouwde kom in Schoonebeek, opnieuw te asfalteren. Hierdoor wordt de Burgemeester Osselaan gestremd. Om sluipverkeer tegen te gaan, wordt ook de parallelweg voor (vracht)verkeer gestremd, iets ten zuiden van het NAM complex. De parallelweg blijft wel toegankelijk voor (brom)fietsers. Tijdens de stremming wordt het verkeer omgeleid via de Peelstraat, Pannekoekendijk, Verlengde Vaart nz, Vaart nz, Zijtak oz en de Nieuw Amsterdamseweg.
De planning is dat de stremming plaatsvindt in de periode van 4 augustus t/m 29 augustus 2008.

Stremming Ericasestraat in Emmen
De gemeente Emmen is voornemens de Ericasestraat, het gedeelte van de Abel Tasmanstraat tot de Verlengde Herendijk, opnieuw te asfalteren. Hiervoor wordt de Ericasestraat gestremd. Om de grote Rietplas bereikbaar te houden is het werk in twee fasen verdeeld. De eerste fase is het gedeelte tussen de Abel Tasmanstraat en de rotonde naar de Grote Rietplas. De tweede fase is het gedeelte tussen de rotonde naar de Grote Rietplas en de Verlengde Herendijk. Tijdens de stremming wordt het verkeer omgeleid via de Verlengde Herendijk, Nieuw Amsterdamsestraat, Rondweg en de Abel Tasmanstraat. De planning is dat de eerste fase in de periode van 4 augustus t/m 7 augustus 2008 gestremd is. De tweede fase vindt volgens de planning plaats van 7 augustus t/m 12 augustus 2008.

Stremming Brugstraat in Klazienaveen
De gemeente Emmen is voornemens de Brugstraat te herstraten. Het betreft de parallelweg, het gedeelte ten zuiden van de doorsteek (t.h.v. huisnr. 144) naar het asfalt van de Brugstraat tot het einde van de parallelweg (t.h.v. huisnr. 156).
Om te herstraten moet dit gedeelte gestremd worden. De planning is dat de stremming plaatsvindt in de periode van 4 augustus t/m 1 september 2008.

Stremming Derksweg in Klazienaveen
De gemeente Emmen is voornemens de Derksweg te herstraten. Het betreft het gedeelte na de kruising met De Metten t/m de kruising met de Engweg. Tijdens het herstraten wordt de weg gestremd. De planning is dat dit gebeurt in de periode van 4 augustus 2008 t/m 12 september 2008. Tijdens de stremming wordt het verkeer via De Mettten, de Langestraat en de Kortestraat omgeleid.

Stremming Tweede Bokslootweg in Emmen
In de periode van 4 augustus t/m 8 september is de gemeente Emmen voornemens om de Tweede Bokslootweg in Emmen gedeeltelijk te renoveren. Het betreft het gedeelte waar nu nog klinkers liggen, dit is het zuidwestelijke deel van de Tweede Bokslootweg. Deze klinkers worden verwijderd en hier komt asfalt voor terug.

Stremming Oosterwijk wz in Emmen
In de periode van 4 augustus t/m 15 september gaat de gemeente Emmen de Oosterwijk in Emmen gedeeltelijk renoveren. Dit houdt in dat de klinkers vervangen worden door asfalt en de dam en duiker worden uitgebreid om een beter verloop van de haakse bocht te krijgen. Hiervoor wordt het gedeelte tussen de Cornelis Houtmanstraat en de Oosterwijk oz tijdens bovenstaande data gestremd.

Stremming Atlantis in Emmen (zie onderstaande afbeelding) In de periode van 4 augustus t/m 9 september is de gemeente Emmen voornemens om de Atlantis in Emmen te renoveren. Dit houdt in dat de betonnen straatstenen worden verwijderd en vervangen door asfalt, hiervoor wordt de straat gestremd. Om de overlast te minimaliseren wordt het in 4 fasen uitgevoerd. De fasen worden aansluitend aan elkaar uitgevoerd.

080728 kaartje Atlantis