Gemeente Leeuwarden

Verkeershinder Drachtsterweg en Anne Vondelingweg

Bron: Gemeente Leeuwarden (31-07-2008) Vanaf maandag 4 augustus tot en met vrijdag 8 augustus 2008 wordt onderhoud uitgevoerd aan de asfaltverhardingen op de Drachtsterweg en op de Anne Vondelingweg. Er wordt versleten asfalt verwijderd waarna nieuw asfalt wordt aangebracht. Gedeeltes van de genoemde wegen worden afgesloten met als gevolg hinder voor het verkeer. Drachtsterweg:
Het betreft de oostelijke rijbaan buiten de bebouwde kom vanaf de afslag van de N31 tot aan de verkeerslichten bij de kruising Goutum/Zuiderburen (stad-in). De busbaan zal tijdelijk gebruikt worden voor het doorgaande autoverkeer in noordelijke richting (één rijstrook).

Anne Vondelingweg:
Het betreft de gehele oostelijke rijbaan vanaf de Planetenlaan tot aan de fietstunnel ter hoogte van de Rollemastate. Voor het gedeelte direct ten noorden van de Planetenlaan wordt het doorgaande verkeer gedurende korte tijd omgeleid over het industrieterrein naar de oprit van de Uranusweg. De omleidingsroutes worden met borden aangegeven.

Vervolgens wordt alle verkeer over de westelijke rijbaan geleid. Voor het verkeer in beide richtingen blijft dan één rijstrook beschikbaar. De op- en afritten bij de Uranusweg (industriepark Hemrik) en bij de Grovestins (Camminghaburen-zuid) zijn dan afgesloten. De omleidingsroutes worden met borden aangegeven.

De uitvoeringsperiode is afhankelijk van de weersomstandigheden. De verkeershinder duurt zoveel langer of korter als noodzakelijk is voor de uitvoering van het werk.

Voor nadere informatie over de uitvoering van de werkzaamheden kunt u contact opnemen met de heer H. Rakers van het team Civiele Techniek van Stadsontwikkeling en

-beheer, telefoon 058 233 86 56.