Gemeente Harlingen


Postbus 10000
8860 HA Harlingen
T (0517) 49 22 22
gemeentebestuur@harlingen.nl
home | gemeente harlingen | actueel | harlingen wordt voor tweede keer spijkerstad

Harlingen wordt voor tweede keer Spijkerstad

Van 4 tot en met 7 augustus 2008 zal Harlingen voor de tweede keer omgedoopt worden tot "Spijkerstad". Voor 250 kinderen (vorig jaar 178) in de leeftijdscategorie van 4 tot en met 12 jaar wordt een groots spektakel georganiseerd in de laatste week van de zomervakantie. Een week lang zullen de kinderen zich uit kunnen leven op het terrein nabij het Harlinger Bos (achter de voetbalvelden van ZMVV De Zeerobben). Er waren dit jaar 400 kinderen die aan Spijkerstad meewilden doen, maar helaas is de limiet 250.

Tijdens deze week worden er diverse activiteiten aangeboden, waarbij uiteraard het hutten bouwen het belangrijkste onderdeel vormt. Het thema van spijkerstad 2008 is ridders en jonkvrouwen. Bij dit thema is een verhaal bedacht en een paar opdrachten. Aan de hand van de opdrachten gaan de kinderen bezig.

De organisatie van het evenement ligt in handen van het jongerenwerk. Er is de afgelopen tijd hard gewerkt om Spijkerstad te laten slagen. Vanuit het jongerenwerk is men er in geslaagd om een groot aantal vrijwilligers te werven voor het begeleiden van en toezicht houden op de kinderen.

De opening van Spijkerstad zal maandag 4 augustus worden verricht door burgemeester tussen 9.00 en 9.30 uur en op donderdag 7 augustus zal Spijkerstad vanaf 13.30 uur worden afgesloten met een open podium. Klik op www.jongerenwerkharlingen.nl voor iedere dag nieuwe foto's en een gastenboek speciaal over Spijkerstad 2008.


---

Reacties

0 reactie(s) | reageren

---