Gemeente Schiedam


Juli

Gezonder eten voor minder geld

30 juli 2008

Door het bevorderen van gezond gedrag bij mensen met een lager inkomen kan aanzienlijke gezondheidswinst worden geboekt. Daarom heeft zorgverzekeraar DSW en zorginstelling Careyn in samenwerking met de gemeente Schiedam onlangs de cursus Goed en lekker eten hoeft niet duur te zijn georganiseerd.

De cursus werd gratis aangeboden aan mensen met een laag inkomen die via DSW verzekerd zijn, en bovendien de Collectieve Aanvullende Verzekering Schiedam hebben afgesloten. Een dertigtal cursisten zijn twee dagdelen bij elkaar geweest. Ze mochten ook introducees meenemen. Op de terugkomdag in het najaar zal bekeken worden of de cursisten de opgedane kennis in praktijk hebben gebracht.

Even door de knieën in de supermarkt
De cursus werd verzorgd door diëtiste Mariëlle Mullier van Careyn. Ze trof gemotiveerde mensen aan, die veel vragen stelden en ook onderling ervaringen uitwisselden. Tijdens de eerste bijeenkomst werd ondermeer een smaaktest gedaan: de cursisten proefden drie verschillende merken sinaasappelsap en drie verschillende merken fruitbiscuits. De duurste bleek niet in alle gevallen ook de lekkerste te zijn!

foto: Jan van der Ploeg

De tweede bijeenkomst vond plaats in de supermarkt. De groepen kregen een rondleiding en werden bewust gemaakt van het feit dat iedere supermarkt de bekende merken op ooghoogte opstelt. Voor de goedkopere merken moet je even door de knieën. Kant- en klaarmaaltijden moet je niet te vaak kopen, adviseert Mullier, Het is natuurlijk wel makkelijk, maar ze bevatten veel vet en zout. En het is altijd voordeliger om zelf je eten klaar te maken.

Klik hier voor meer informatie.