Ingezonden persbericht


Persbericht

4 augustus 2008

Radio 1 bereikt 2,3 miljoen luisteraars met NOS Radio Tour de France

2,3 Miljoen luisteraars volgden de wielerronde Tour de France via Radio 1, zo blijkt uit representatief onderzoek, uitgevoerd door bureau De Vos en Jansen in opdracht van Radio 1. Van 5 tot en met 27 juli was Radio 1 elke dag van 14.00 tot 18.30 uur NOS Radio Tour de France en voor ruim 4,4 miljoen mensen is Radio 1 het medium dat de Tour de France volgt. De luisteraars waardeerden de uitzendingen van NOS Radio Tour de France met een mooie 7,7. Hiermee sluit Radio 1 het tweede grote sportevenement van deze zomer af.

Laurens Borst, zendermanager Radio 1: "Het is mooi dat Radio Tour de France zoveel luisteraars naar Radio 1 heeft getrokken. Met 2,3 miljoen luisteraars ligt het resultaat 28% hoger dan het jaar ervoor en bijna eenderde van alle luisteraars stemde dagelijks af op Radio Tour de France. De complimenten zijn voor de verslaggevers van NOS Langs de Lijn die met NOS Radio Tour de France een prachtig programma hebben gemaakt."

Olympische Spelen op Radio 1

De Olympische Spelen is het laatste grote evenement van de sportzomer op Radio 1. Van 8 t/m 24 augustus doet de zender als NOS RadiOlympia iedere dag van 03.00 tot 17.00 uur live verslag van de Spelen in Peking.

Voor meer informatie: www.radio1.nl