Politie Zeeland

persberichten politie Zeeland

W-1522-2008 Aanrijding fietsster-trein
Vanmorgen omstreeks 06.51 uur reed de trein van Vlissingen naar Amsterdam nabij de spoorwegovergang aan de Schroeweg in Middelburg.
Juist op dat moment stak een 47-jarige vrouw uit Oost-Souburg de overgang over, terwijl de lichten brandden en de bellen rinkelden. De trein maakte een noodstop en de vrouw kon nog net op tijd achteruit stappen, zodat de locomotief alleen de voorkant van de fiets van de vrouw raakte. Wonder boven wonder hield de vrouw geen schrammetje over aan haar avontuur. Met haar fiets is het minder goed gesteld. De vrouw verklaarde niet gehoord of gezien te hebben dat de overgang dicht was.

W-1523-2008 Aanrijding met verkeerslicht
Gisteravond rond 23.09 uur reed een 66-jarige Vlissingse op de kruising Koudekerkseweg/Badhuisstraat in haar woonplaats tegen de paal van een verkeerslicht.
Toen agenten van de Zeeuwse politie ter plekke kwamen roken zij dat de vrouw alcohol had gedronken. De vrouw kon op dat moment geen blaastest ondergaan vanwege een verwonding aan haar lip en neus, maar zij gaf zelf al aan dat zij had gedronken. Later op het politiebureau lukte het wel om een blaastest af te leggen. Hieruit bleek dat zij drieenhalf keer teveel had gedronken. De vrouw moest haar rijbewijs inleveren. Haar auto is weggesleept door een takelbedrijf en het verkeerslicht wordt vandaag gerepareerd.

Z-1524-2008 Onder invloed in het verkeer
Een 43-jarige Duitser uit Kaarst is gisteravond omstreeks 23.30 uur betrapt op het rijden onder invloed.
Hij reed over het Oranjeplein in Breskens toen hij werd gecontroleerd door agenten van de Zeeuwse politie. De man moest een blaastest ondergaan waaruit bleek dat hij tweeenhalf keer zoveel had gedronken dan is toegestaan. Door de agenten is contact opgenomen met de officier van justitie en die heeft bepaald dat de Duitser een boete moest krijgen van 750 euro. Ook kreeg hij een rijverbod van 6 uur.

O-1525-2008 Hennepkwekerij opgerold
In een woning in St. Maartensdijk is zaterdag 2 augustus een hennepkwekerij opgerold.
Er zijn 325 planten in beslag genomen en er zijn twee mensen aangehouden. De aangehouden verdachten betreffen een 50-jarige man uit de gemeente Tholen en een 48-jarige vrouw uit Weesp. De man is in verzekering gegaan en de vrouw is in vrijheid gesteld na het afleggen van een verklaring. Alle goederen die te maken hadden met de kwekerij zijn vernietigd door de gemeente.