Persbericht

Stichting Wees Kind introduceert verkort vrijwilligersprogramma in Peru Utrecht, 4 augustus 2008 - Stichting Wees Kind biedt nu een verkort vrijwilligersprogramma aan in Peru, tegen een aangepast tarief. Deze Nederlandse stichting heeft meerdere projecten voor kansarme kinderen in het Andesgebergte in Peru, zoals een kindertehuis en diverse eetlokalen. Het verkorte programma beslaat in totaal twee maanden, zodat bijvoorbeeld studenten het programma kunnen volgen tijdens de zomer. Stichting Wees Kind heeft het reguliere programma ingekort in de verwachting hiermee extra vrijwilligers te kunnen werven. Voor vrijwilligers die meer tijd hebben, blijft het reguliere programma van zestien weken bestaan.

Deelnemers van het verkorte vrijwilligersprogramma worden geacht voldoende Spaans te kunnen spreken. Bij het reguliere programma van zestien weken zit een vierweekse cursus Spaans inbegrepen. Deelnemers helpen zo niet alleen kansarme kinderen aan een betere toekomst, ze leren ook vloeiend Spaans te spreken en krijgen een unieke werkervaring in het mystieke Peru.

Gedurende het programma ondersteunen Nederlandse vrijwilligers diverse projecten voor zon 300 kansarme kinderen in Peru. Als vrijwilliger richt je je onder meer op diverse sport-, knutsel- en educatieve activiteiten met de kinderen. Ook het voorbereiden en serveren van de middagmaaltijd aan de kinderen in de eetlokalen, behoort tot de activiteiten van de vrijwilligers.

Ge eresseerden voor het vrijwilligersprogramma kunnen zich aanmelden door een mail te sturen naar vrijwilliger@stichtingweeskind.nl. Daarnaast organiseert Stichting Wees Kind een informatiebijeenkomst op zondag 7 september van 14:30 tot 17:00 in Stadskasteel Oudaen, Oudegracht 99 in Utrecht. Tijdens de bijeenkomst wordt uitleg gegeven over de projecten en werkwijze van Stichting Wees Kind en is er uitgebreid ruimte om vragen te stellen. Voor meer informatie over het vrijwilligersprogramma zie http://stichtingweeskind.nl/VRIJWILLIGER/vrijwilliger.html.

(257 woorden)