Politie Zaanstreek-waterland

Auto in beslag genomen

Zaandam , 04-08-2008 o Zaandam, 4 augustus, 02:05 uur - Op de Vinkenstraat heeft de politie in de nacht van zondag op maandag een 33-jarige Amsterdammer aangehouden wegens het rijden onder invloed.

Op het politiebureau bleek dat de man de alcohollimiet niet had overschreden maar ook dat hij op zondag 3 augustus al was aangehouden door agenten van het korps Haaglanden. Deze hadden zijn rijbewijs ingevorderd wegens het rijden onder invloed. De man kreeg een boete voor het rijden met een ingevorderd rijbewijs. Ondanks dat de agenten de man hadden gewaarschuwd niet weer de weg op te gaan, kwamen zij de bestuurder enkele uren later toch tegen op de Korte Hogendijk. De man verklaarde later dat hij op weg was naar het station. De auto van de man is, in overleg met justitie, in beslag genomen. Agenten hebben de werkgever van de man, die werkzaam is als vrachtwagenchauffeur, op de hoogte gebracht.
Een 42-jarige Zaandammer werd in de nacht van zaterdag op zondag om 02:15 uur aangehouden op de E. Heimansstraat. De automobilist had drie keer zoveel drank op als wettelijk is toegestaan. Hij had een alcoholgehalte van 1,5 promille. De man was twee jaar geleden ook al eens aangehouden en had toen de "educatieve maatregel alcohol in het verkeer" van het CBR moeten volgen.