Politie Noord- en Oost Gelderland

Huiselijk geweld

Apeldoorn, 04-08-2008 o De hulp van de politie Apeldoorn is in de nacht van vrijdag op zaterdag 2 augustus in twee gevallen van huiselijk geweld ingeroepen. De verdachten werden aangehouden en moeten zich binnen een week na vrijlating melden bij de Reclassering.

De politie krijgt regelmatig te maken met gevallen van huiselijk geweld. Soms gaat het om mishandelingen tussen partners, maar ook worden ouders soms door hun kind mishandeld.
De situatie voor de betrokkenen is heel traumatisch en vaak wordt het geweld binnenshuis verzwegen.

Met de regionale aanpak van huiselijk geweld, proberen de politie, het openbaar ministerie en hulpverleners steeds meer slachtoffers ertoe te bewegen om melding te maken van het gebeurde. Huiselijk geweld moet gestopt worden. De verdachten moeten zich afhankelijk van de duur van het politieonderzoek binnen een week na hun invrijheidstelling melden bij de Reclassering voor een begeleidingstraject.

In verband met de privacy van de slachtoffers wordt in de politieberichten alleen melding van het gebeurde gedaan, zodat herkenning van slachtoffers zoveel mogelijk wordt voorkomen.