Politie Zuid-Holland-Zuid

06/08 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

Dordrecht , 06-08-2008 o Persberichten district II

AANGEHOUDEN NA MISHANDELING EX-VRIENDIN
GORINCHEM - Op dinsdagmiddag 5 augustus heeft de politie een 24-jarige man uit Gorinchem aangehouden. De man bedreigde zijn ex-vriendin woordelijk vanuit zijn auto in de Kruisstraat waarna de vrouw duidelijk maakte daar niet van gediend te zijn. De man stapte daarop uit zijn auto, pakte de vrouw bij haar nek vast en gaf klappen tegen haar hoofd. De vrouw liep hierbij een pijnlijke nek en wang op. De vrouw deed aangifte waarna de man op het politiebureau werd aangehouden. De politie onderzoekt de zaak.

VERVELEND
GORINCHEM Een 26-jarige man uit Gorinchem is op dinsdagmiddag 5 augustus door politieagenten in de Keizerstraat aangehouden wegens belediging en bedreiging. Agenten zagen de man rijden in een personenauto met een telefoon in zijn hand. Toen de agenten hem aanspraken begon hij gelijk vervelend te doen. Hij maakte allerlei beledigende opmerkingen en wist van geen ophouden. Ook bedreigde hij de agenten. Daarop werd hij aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Na verhoor is hij heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

BEGINNEND BESTUURDER MOET RIJBEWIJS INLEVEREN
GORINCHEM Het rijbewijs van een 18-jarige beginnend bestuurder uit Sleeuwijk is in de nacht van dinsdag 5 augustus op woensdag 6 augustus ingevorderd na rijden onder invloed. De jongeman werd op de Arkelsedijk in Gorinchem door surveillerende agenten gecontroleerd. Wegens het vermoeden van alcoholgebruik werd hem een blaastest afgenomen. De knul blies 1 promille terwijl de grens voor beginnend bestuurders op 0,2 promille ligt. Op het politiebureau verklaarde de bestuurder ook drugs te hebben gebruikt. Het rijbewijs, dat hij in januari van dit jaar haalde, is hij voorlopig kwijt. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

BRAND IN LOODS
LEERDAM In een bedrijfspand aan de Techniekweg in Leerdam heeft dinsdagavond 5 augustus brand gewoed. De brand werd ontdekt door een omwonende die rookontwikkeling zag. De binnenbrand werd geblust door de brandweerkorpsen van Leerdam en Schoonrewoerd. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. Vermoedelijks is de brand ontstaan in een container die in een loods stond. Hierin lagen poetsdoeken met vloerenpoets die mogelijk vlam hebben gevat. De Unit Forensische Opsporing stelt een sporenonderzoek in.

LAMINAAT VERLOREN IN TUNNEL
ALBLASSERDAM De noordbuis van de tunnel onder de Noord is dinsdagmiddag 5 augustus korte tijd afgesloten in verband met een auto met aanhanger die laminaat was verloren. De 27-jarige bestuurder uit Rotterdam was even daarvoor bij een bouwmarkt in Alblasserdam geweest en had daar laminaat gekocht en een aanhanger gehuurd. Vermoedelijk lag het zwaartepunt van de lading verkeerd waardoor de combinatie auto/aanhanger in de tunnel schaarde en het laminaat verspreid over het wegdek lag. De automobilist kreeg een boete van 240 euro. Het laminaat was niet meer bruikbaar. Nadat het laminaat van de rijbaan was opgeruimd werd de tunnel weer vrijgegeven.

VERKEERSCONTROLE
DORDRECHT/OUD-ALBLAS Het Verkeershandhavingsteam heeft op dinsdag 5 augustus een verkeerscontrole gehouden op de locaties Pieter Zeemanweg en Weeskinderendijk Beneden in Dordrecht en op de Veerweg in Oud-Alblas. Er werd gecontroleerd op gordel, snelheid, niet handsfree bellen en brom en (snor)fietsers. Alle overtreders werden van de weg gehaald en direct bekeurd. In totaal werden bijna 1100 weggebruikers gecontroleerd en 30 overtredingen geconstateerd. Een snorfietser werd beboet nadat werd geconstateerd dat zijn voertuig 42 km per uur ging terwijl de begrenzing op 30 km per uur moet liggen. 1 bromfietser had geen helm op, 1 automobilist zat niet handsfree te bellen, 9 bestuurders hadden hun gordel niet om en 17 personen reden te hard op een van de eerdergenoemde locaties. Op de Veerweg in Oud-Alblas werd het rijbewijs van een 63-jarige man uit Rotterdam ingevorderd na een flinke snelheidsoverschrijding. Hij reed 110 km per uur (na correctie) terwijl op die weg een maximum snelheid geldt van 60 km per uur.

DAGEN TEGOED
PAPENDRECHT Een 44-jarige man uit Dordrecht is dinsdagmiddag 5 augustus door de politie aangehouden in de Visschersbuurt in Papendrecht. De man werd gecontroleerd door de politie en bleek nog 111 dagen gevangenisstraf open te hebben staan. Hij is ingesloten.

GEVAARLIJK RIJGEDRAG
NOORDELOOS De politie heeft op dinsdagavond 5 augustus twee mannen van 45 en 43 jaar uit Brandwijk aangehouden op de Provincialeweg in Noordeloos. De twee reden in een personenauto en op de kruising N214/Middenweg/Hugo Butterweg haalden zij een auto via de linkerkant in. Ze bleven links rijden waardoor een tegemoetkomende automobilist moest uitwijken om een ongeluk te voorkomen. Ook zou over de verhoogde vluchtheuvel zijn gereden door een van de twee mannen. Na de gevaarlijke manoeuvres op de kruising ging de personenauto weer langzamer rijden en moest stoppen in de berm om een band te verwisselen die door de actie lek was. De getuige die het geheel had aanschouwd, schakelde de politie in. Die hield de twee aan. De mannen wilden niet meewerken en weigerden te zeggen wie nou achter het stuur gezeten had. Ze zijn ingesloten en de politie stelt een onderzoek in.