Persberichten 6/08 ochtend

Regio, 06-08-2008

Hillegom Aanhouding na bromfietsongeval De politie heeft dinsdagavond 5 augustus een 18 jarige man uit Hillegom aangehouden. Zijn bromfiets was rond 21.00 uur betrokken bij een aanrijding op de kruising Frederik Hendriklaan met de Juliana van Stolberglaan. De 17 jarige bestuurder uit Hillegom verleende daar geen voorrang aan een 71 jarige automobilist. Bij de aanrijding raakte de bromfietser aan zijn voet gewond en werd overgebracht naar het Spaarne Ziekenhuis in Hoofddorp. Op het moment dat de politie ontdekte dat er met het framenummer van de bromfiets was geknoeid, meldde de eigenaar zich. Uit een vakje pakte hij iets was even later twee wikkels met vermoedelijk cocaïne bleek te zijn. De politie besloot de man dan ook aan te houden. Of de bromfiets van diefstal afkomstig is wordt door de politie onderzocht. De verdachte zit voor het onderzoek vast.

Noordwijk Autovandaal aangehouden De politie heeft woensdag 6 augustus rond 04.30 uur een 19 jarige man uit Rijnsburg aangehouden. Op de Van Galenstraat had hij van vier autos de linkerspiegels vernield. De politie kon ingrijpen dank zij een melding van een getuige. Naast de verdachte hield de politie in 1e instantie nog twee jongens aan. Deze bleken de spiegels niet te hebben vernield en werden weer vrijgelaten.

Voorhout Verkeerscontrole Bij een verkeerscontrole op de Oosthoutlaan heeft de politie dinsdagmiddag 5 augustus elf bekeuringen uitgeschreven. Drie voor te hard rijden. De hoogst gemeten snelheid was 65 km/h. op de weg waar 50 km/h. de maximumsnelheid is. Zeven voor het niet dragen van de veiligheidsgordel en één voor het als bromfietser niet dragen van een helm.

Gebruik de gordel, hij zit er niet voor niets Nog steeds denken bestuurders dat het soms veiliger is om geen gordel te dragen. De politie wijst erop dat de gordel juist vaak letsel tijdens een ongeluk kan voorkomen, ook bij het te water raken van een auto. Veel bestuurders denken dat de gordel dan problemen kan veroorzaken. Raakt men echter te water en heeft de bestuurder geen gordel om dan is de kans groot dat er hoofdletsel ontstaat waardoor men bewusteloos raakt. De kans op verdrinking is dan groot. De politie zal dan ook op het dragen van de gordel blijven controleren.

Leiden Politie neemt rijbewijzen in De politie heeft het rijbewijs ingenomen van twee inwoners uit Leiden omdat zij met te veel drank achter het stuur waren gekropen. Dinsdag 5 augustus rond 23.25 uur werd op de Marnixstraat bij een 23 jarige automobilist drankgebruik vastgesteld. Er werd een ademanalyse gehouden en de uitslag hiervan van 785 ug/l. Het was niet de eerste keer dat de man voor dit feit met de politie in aanraking kwam. In 2003 werd hij met 310 ug/l. en in 2004 met 730 ug/l. betrapt. Woensdag 6 augustus rond 03.50 uur hield de politie op de Hooigracht een 26 jarige bromfietser voor dit feit aan. De uitslag van zijn ademanalyse was 745 ug/l. De limiet lag voor deze bestuurders bij 220 ug/l. Naast het innemen van het rijbewijs maakt de politie proces-verbaal op voor het rijden onder invloed.

Reeuwijk Mogelijke autokraker aangehouden De politie heeft woensdag 6 augustus rond 04.45 uur na een tip een 23 jarige man uit Waddinxveen aangehouden. Een getuige meldde de politie dat hij zag dat de man op de Muurmos aan autos rommelde vermoedde dat hij in autos probeerde in te breken. Op basis van deze informatie, het feit dat hij geen duidelijke verklaring voor zijn aanwezigheid daar kon geven en dat de politie in zijn auto ook spullen vond die gebruikt kunnen worden om in te breken, hield de politie de man aan. Hij zit voor het verdere onderzoek nog vast. Voor zover vannacht nagegaan kon worden was er nog niet in autos ingebroken.