Politie Twente

Persberichten Politie Twente 8 augustus 2008

Aanhouding na mishandeling over zakelijk conflict

Nijverdal

Een 28-jarige Enschedeër is donderdagavond 7 augustus aangehouden nadat hij in Nijverdal iemand had mishandeld. De mishandeling had plaatsgevonden naar aanleiding van een zakelijk conflict.

Donderdagavond 7 augustus werd om ongeveer 20.00 uur gemeld dat aan de Handelsweg in Nijverdal iemand met een honkbalknuppel mishandeld zou zijn. Bleek dat een 63-jarige man uit Nijverdal door een 28-jarige Enschedeër een aantal keren met een honkbalknuppel was geslagen, dit omdat de 28-jarige een zakelijk conflict had met de 18-jarige zoon van de 63-jarige.

De 28-jarige was aan de Handelsweg gekomen om verhaal te halen en toen een en ander uit de hand leek te lopen wilde de 63-jarige bemiddelend optreden. De 28-jarige haalde daarop een honkbalknuppel uit zijn auto en sloeg het slachtoffer daar een aantal keren mee. De 28-jarige stapte hierna in zijn auto en reed weg. Hij meldde zich een uurtje later op het politiebureau in Enschede en werd aangehouden. De honkbalknuppel, die nog in de auto lag, is in beslag genomen. In de loop van vrijdag de 8e augustus is de 28-jarige voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

Het slachtoffer heeft zich onder doktersbehandeling moeten stellen en heeft enkele zware kneuzingen en bloeduitstortingen aan o.a. zijn arm opgelopen. (08-099736)

Aanhouding na onderzoek diefstal fietsen

Almelo / Enschede

Een 45-jarige Almeloer is donderdagavond 7 augustus aangehouden. Hij wordt ervan verdacht verantwoordelijk te zijn geweest voor de diefstal van twee elektrische fietsen op de Noord Esmarkerrondweg in Enschede op 2 juli jl.

Op 2 juli jl. werden er aan de Noord Esmarkerrondweg in Enschede een tweetal dure elektrische fietsen gestolen. O.a. naar aanleiding van publicaties in de media van onderstaand cursief afgedrukt persbericht, kwam er een tip binnen bij de politie van een getuige die een en ander had waargenomen.

Nader onderzoek werd ingesteld met als resultaat dat donderdagavond 7 augustus een 45-jarige Almeloer in verband met deze diefstal kon worden aangehouden. Surveillerende politiemensen zagen de man op de Ootmarsumsestraat in Almelo en wisten dat hij voor deze diefstal kon worden aangehouden. Dit werd gedaan en hij is voor verder onderzoek overgebracht naar Enschede en daar in de loop van vrijdag de 8e augustus in verzekering gesteld.

Bij de aanhouding bedreigde de 45-jarige de politiemensen. Van deze bedreiging wordt afzonderlijk proces-verbaal opgemaakt en wordt in het verdere onderzoek meegenomen. (08-084614)

Twee dure elektrofietsen gestolen, politie zoekt getuigen

Enschede

De politie zoekt getuigen die mogelijk woensdagmiddag 2 juli iets hebben gezien van een diefstal van twee dure elektrofietsen op het Miro terrein aan de Noord Esmarkerrondweg in Enschede.

Woensdagmiddag 2 juli om ongeveer 16.35 uur meldt een 62-jarige man uit Enschede dat de fiets van hem en zijn vrouw gestolen zijn op het Miro terrein aan de Noord Esmarkerrondweg in Enschede. Het betreft twee nieuwe elektrofietsen. De diefstal moet hebben plaats gevonden tussen 16.00 uur en 16.30 uur, de fietsen stonden geparkeerd in de fietsenstalling.

Wellicht zijn er mensen die het e.e.a. van de diefstal bij de fietsenstalling op het Miro terrein hebben gezien, zij worden verzocht contact op te nemen met de afdeling Enschede-Oost van de politie Twente. Deze is te bereiken via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Motorrijder gewond bij aanrijding

Enschede

Een 29-jarige motorrijder uit Enschede is donderdagmiddag 7 augustus op de kruising Vargershuizenweg - Vergertsveldweg in zijn woonplaats gewond geraakt bij een aanrijding.

Werd donderdagmiddag 7 augustus om ongeveer 16.35 uur gemeld dat op de kruising Vargershuizenweg - Vergertsveldweg in Enschede een aanrijding had plaatsgevonden. Bleek dat een 29-jarige Enschedeër op zijn motor op de kruising geen voorrang had verleend aan een 46-jarige plaatsgenoot in een bestelauto. De 29-jarige werd door een ambulance met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. (08-099694)

Fietser zonder verlichting raakt gewond bij aanrijding

Hengelo

Een 29-jarige Hengeloer raakte donderdagavond 7 augustus gewond toen hij op de Piet Mondriaanstraat in Hengelo werd aangereden door een automobiliste. De fietser voerde geen verlichting op zijn fiets en was dan ook slecht zichtbaar.

Donderdagavond 7 augustus werd om ongeveer 23.05 uur gemeld dat op de Piet Mondriaanstraat in Hengelo een aanrijding had plaatsgevonden. Bleek dat een 32-jarige automobiliste uit Hengelo haar auto, komende vanuit de Leefsmastraat, aan de linker kant van de straat wilde parkeren. Bij het indraaien zag zij daarbij een uit de tegenovergestelde richting komende 29-jarige fietser, ook uit Hengelo, over het hoofd. Een aanrijding was het gevolg en de 29-jarige werd door een ambulance ter observatie overgebracht naar het ziekenhuis. Uit onderzoek kwam vast te staan dat de fietser geen verlichting had gevoerd waardoor hij voor de 32-jarige slecht zichtbaar is geweest. (08-099780)

Geheime zender uit de lucht

Harbrinkhoek

Donderdag 7 augustus werd door het Agentschap Telecom met behulp van de politie Twente in Harbrinkhoek de geheime zender "De Dakdoef " uit de lucht gehaald.

Een 13-jarige jongen uit Geesteren werd donderdagmiddag 7 augustus betrapt toen hij vanuit een schuur aan de Haarbrinksweg in Harbrinkshoek aan het zenden was onder de naam "De Dakdoef" . Door het Agentschap Telecom werd samen met de politie Twente een controle uitgevoerd en werd de geheime zender uit de lucht gehaald. Alle apparatuur is in beslag genomen en proces-verbaal wordt door het Agentschap opgemaakt. (08-099692)

Voor ruim 15.000 euro aan metaal weggenomen

Goor

In de nacht van woensdag 6 op donderdag 7 augustus is er bij een bedrijf aan de Nijverheidsweg in Goor voor ruim 15.000 euro aan metaal, o.a. roestvrijstaal en aluminium, weggenomen.

De eigenaar van een metaalbedrijf aan de Nijverheidsweg in Goor, ontdekte donderdagmorgen 7 augustus dat hij in de nacht ervoor ongewenst bezoek had gehad. Bleek dat een hekwerk kapot was geknipt en dat vanaf het terrein o.a. een hoeveelheid strips van roestvrijstaal en aluminium was weggenomen met een totale waarde van ruim 15.000 euro.

Het gaat hierbij om o.a. strips van ruim 6 meter lang die alleen maar vervoerd konden worden op of een grote aanhangwagen dan wel in een vrachtauto. De politie is dan ook op zoek naar getuigen die mogelijk in de nacht van woensdag de 6e op donderdag de 7e augustus, tussen 17.15 en 06.15 uur iets is opgevallen aan de Nijverheidsweg in Goor. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie Twente, afdeling Hof van Twente in Goor, te bereiken via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (08-099347)

tel. 053-4555588


---- --