KNHS


Daken juryhokjes nu goudkleurig
8 augustus 2008
juryhokjes goud

HONG KONG (KNHS) - De daken van de vijf huisjes waarin de dressuur juryleden zitten zijn goud geschilderd. Vorig jaar ontstond er in Hong Kong de nodige commotie toen deze huisjes groene daken hadden. Groene daken komen in geheel China niet voor, behalve dan bij overspelige vrouwen.

Als de buren er achter komen dat een vrouw overspel pleegt schilderen ze gezamenlijk het dak van het huis groen. Om op de Olympische Spelen de dressuurjuryleden in huisjes te plaatsen met groene daken ging de organisatoren te ver. Vandaar dat de daken nu goudgeel geschilderd zijn. Of die gouden kleur voor eer, deugd en onafhankelijkheid staat wist geen Hong Kong Chinees te vertellen.

Zaterdag is de eerste starter in het onderdeel dressuur van de eventing de Nieuw Zeelander Mark Todd, die in 1984 en 1988 met Charisma individueel Olympisch kampioen werd. Een paar jaar geleden stopte hij, maar hij heeft nu in Gandalf een fijn paard waarmee hij het toch nog weer wil gaan proberen. Hij maakt ook deel uit van het team van Nieuw Zeeland.
Tim Lips start op zondag om 08.09 uur plaatselijke tijd als 58e starter.

KNHS Mediavoorlichting,
Jacob Melissen

Meer info zie: http://en.beijing2008.cn/sports/equestrian/ en: http://results.beijing2008.cn/WRM/ENG/Schedule/EQ.shtml