Nederlandse Politiebond


Kort verslag van het Georganiseerd Overleg tussen de vakbonden en vertegenwoordigers van de minister.

De vergadering vond plaats op 5 augustus 2005 . De oorspronkelijke datum van dit overleg was op 21 juli gepland, de datum van de begrafenis van Gabriëlle Cevat. De volgende onderwerpen zijn tijdens het formeel overleg aan de orde gekomen

Eenmalige algemene uitkering FLO-ers
Het ABP heeft zelfstandig besloten dat sectorale uitkeringen in januari van het jaar erop uitbetaald worden. De bonden zijn hier laaiend over. In de CAO is namelijk afgesproken dat ook collegas die met FLO zijn maandelijkse eenmalige algemene uitkering ontvangen. Wij hebben afspraken met de minister gemaakt dat uitbetaling uiterlijk in juni 2008 zou plaatsvinden. De collegas in actieve dienst hebben deze uitkering reeds ontvangen. FLO-ers ontvangen hun uitkering echter via het pensioenfonds ABP. De uitleg 'dat het eenvoudigweg niet kan' accepteren wij niet en de minister is het met ons eens. Wij hebben als NPB al meerdere malen bilateraal contact met vertegenwoordigers van het ministerie over deze kwestie gehad en vinden ook dat de minister nu kleur moet bekennen. De minister gaat het ABP nu formeel aanspreken. De NPB zal de kwestie scherp volgen en direct publiceren als er wat te melden valt.

Tegemoetkoming ziektekosten studerende kinderen. Begin volgende week wordt een uitvoeringscirculaire door het ministerie in de richting van de korpsen gestuurd. Hierin wordt de uitkeringsprocedure voor de tegemoetkoming ziektekosten studerende kinderen uitgelegd. Wij zullen de circulaire en procedure publiceren zodra deze bekend is. Uiterlijk 1 oktober 2008 moet de zaak afgerond zijn en wordt er overgegaan tot uitbetaling.

Politiemensen in Vredesmissies
De NPB heeft nog een groot aantal vragen rondom het uitzenden van politiemensen naar gebieden met een groter veiligheidsrisico. Met name op het gebied van aanspraken bij dienstongevallen, de nazorg en verzekeringsvoorwaarden wil de NPB verbeteringen voor collega's doorvoeren. De minister wil met de bonden spoedig overleg voeren over dit dossier.

Gepubliceerd op 08 augustus 2008 door Ron Rutten.

Overname van dit nieuwsbericht is toegestaan, mits met bronvermelding: Nederlandse Politiebond - www.politiebond.nl ©2008.