Politie Brabant-Noord

Gigadance in Oss rustig verlopen

Oss, 10-08-2008

Het dance-feest Gigadance bij de Geffense plas is zaterdag rustig verlopen. Ongeveer 4000 bezoekers kwamen op het evenement af. 's Middags werd een 44-jarige man uit Best betrapt met drugs door de beveiliging van het feest. Hij werd aangehouden door de politie. De man bleek twee buisjes met vermoedelijk speed en 12 pillen (vermoedelijk amfetamine) op zak te hebben. De drugs zijn in beslag genomen.

Geluid

Bij de politie kwamen ongeveer vijftien klachten binnen over geluidsoverlast. Deze klachten kwamen vrijwel allemaal binnen na 23.30 uur toen de muziek al uit had moeten staan. De gemeente had een vergunning afgegeven tot 23.30 uur. Uiteindelijk stopte de muziek om 23.50 uur. De hele dag zijn er geluidsmetingen gedaan om ervoor te zorgen dat de muziek niet te hard stond. Een aantal malen is aan de organisatie doorgegeven dat het geluidsniveau iets te hoog was. Daarop werd de muziek zachter gezet.

Alcoholcontrole

Van 22.00 uur tot 00.30 uur werden automobilisten die vanaf het evenement kwamen gecontroleerd op alcohol. In totaal werden 385 bestuurders gecontroleerd. Vier bestuurders hadden teveel gedronken. De hoogste overtreding bedroeg 535 ug/l.